Тити Папазов: Повече заслужавахме победата


Тити Папазов: Повече заслужавахме победата
(сн. lap.bg)
14-02-2018 21:17 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов смята, че неговият тим заслужено е спечелим първия мач от полуфиналите с Балкан. Според него обаче, играчите му са направили само една крачка и им предстои още много работа. Ето какво каза наставникът след срещата:

 

„От първите до последните минути сме играли по един начин, просто започнахме със седем отворени, но неуспешни стрелби. Нищо не се е променило в нашата игра. Успяхме да лимитираме съперника първата част на 13 точки, втората – на 9. Само в третата получихме повече от това, което бяхме планирали. Това е един отбор, който има много висока успеваемост. Не може да искаме Балкан да завърши с под 55 точки или под 60.

 

Смятам, че днес повече заслужавахме победата. До голяма степен си бяхме извадили необходимите поуки от мача в София. Балкан бе в позицията на фаворит, много силно се представя в първенството и играе много добър баскетбол. Най-нормално е да им дойдат и големите амбиции. Няма какво да говорим – те са първи в класирането, побеждавали са три пъти Лукойл. Днес нашият отбор беше изключително концентриран, успяхме да се справим с много от техните предимства. Това ни даде възможност отново да имаме много отворени стрелби. Мога да кажа, че можем да бъдем и малко по-добри, но 37% от тройката е един от високите проценти в тези 40 дни, в които работим заедно. Ние имаме много големи предимства. Съперникът ни обаче разполага с много качествен треньор, с много идеи и организация как да лимитира силната ни игра в подкошието.

 

Имаме добър аванс преди реванша, който обаче с три контраатаки в стил Венци Петков или Джордан Калахан се лимитира в три минути. Имаме преднина, която да ни даде малко повече самочувствие, което обективно би трябвало да бъде наранено от лошите загуби. Виждате и от резултата в Самоков какво се случва с отборите, които доминираха в последно време. Купата е особено състезание. Преди всичко е най-важно да не си фаворит. Ако Левски спечели нещо в тези две загуби от Рилски спортист и Балкан, това е, че от фаворит се превърна в отбор, който трябва да се бори за честта си. Ние днес го направихме по добър начин. Направили сме една крачка, но не голямата. Трябва ни време. На този отбор се вижда потенциалът. Днес играхме в малко по-тесен състав. Това значи, че имаме останали свежи играчи, които след три дни могат да бъдат много полезни.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи