Прогнозите за А група: Нервите могат да изиграят лоша шега на Атлетик


Прогнозите за А група: Нервите могат да изиграят лоша шега на Атлетик
18-02-2018 09:30 | BGbasket.com

Големият интерес към мачовете от А група - мъже накара и нас от BGbasket.com да обърнем по-голямо внимание на тези срещи. От днес стартираме новата си рубрика Прогнозите за А група. Доверихме се на компетентното мнение на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров и той направи своите прогнози за сблъсъците днес.

 

ИУ Варна - Чавдар Троян
Четирима от основните играчи на Чавдар Троян няма да вземат участие в срещата. Това прави ИУ Варна абсолютен фаворит. Ако гостите бяха в пълен състав, определено щеше да се получи дерби. Домакинството дава голямо предимство на ИУ. Отборът има изключително дълга ротация. Те разполагат с 20 баскетболисти и не всички могат да се изявяват постоянно. Винаги има по 6-7 играчи чакащи своето място. Варненци имат доста играчи, които участват в НБЛ, съставът им е по-обигран и имат повече качества от другите. Това са големите им плюсове.
Фаворит: ИУ Варна

 

БУБА Баскетбол - Берое-2
Фаворит отново се очертава БУБА. Берое няма да успее да прекъсне успешната серия на домакините от началото на сезона. В тима на Бойко Миленков най-вероятно няма да се появи Николай Николов, който е един от основните играчи. За БУБА пък почти сигурно Евгени Хаджирусев няма да вземе участие. Но мисля, че с него или без него БУБА ще спечели без проблем. Домакините имат по-добри играчи, а в Берое се отличават Мартин Раднев, Николай Титков, Евгени Василев и някъде до тук спираме...
Фаворит: БУБА Баскетбол

 

Атлетик - Шумен
Може да се получи дерби, но всичко зависи от състава на Шумен. Ако момчетата, които играят в НБЛ се включат, ще стане интересно. Дано баскетболистите на Атлетик да са си изчистили главите от предишния нервен мач с ИУ Варна и да не мислят негативно, защото нервите могат да им изиграят лоша шега. Добре е, че въпреки дисквалификацията в предишния кръг, Атлетик ще може да разчита на Тодор Захариев. Той е основна фигура за отбора и един от моторите на тима. Фаворит е Атлетик, но мачът няма да бъде лесен. Напълно е възможно отново да се получи игра на нерви.
Фаворит: Атлетик

 

Академик София-2 - ЦСКА
Това ще е дербито във втората шестица. Предимството е за домакина Академик София-2. Освен в А група-мъже, тези два отбора се срещат и в юношеската Суперлига. Играят почти едни и същи играчи. Академик има голяма сила в подкошието. Ако Цветомир Чернокожев и Марио Мирчев играят на ниво, много трудно могат да бъдат спрени. И в ЦСКА има таланти. Дано Ивайло Тонев вече се върне в игра. Анди Франсис и Ангел Димитров обаче все още не са възстановени. Така задачата на ЦСКА става много тежка.
Фаворит: Академик София-2

 

Видабаскет - Черноморец
Това е дербито на аутсайдерите. Видабаскет е много силен домакин. Почти винаги залата във Видин е пълна. Атмосферата е страхотна. Когато Черноморец гостува, много от основните играчи на отбора не пътуват. Видабаскет е фаворит в този сблъсък.
Фаворит: Видабаскет

 

Рилски спортист-2 - Балкан-2
Балкан-2 има по-изявени състезатели от мъжкото баскетболно първенство - Александър Илиев, Радослав Кочев, Здравко Христов и Румен Василев. Ако те участват в този мач, Балкан е абсолютен фаворит. Домакинството не е фактор в Самоков. В Рилски спортист-2 има две момчета, които са по-изявени и дърпат отбора - Мирослав Васов и Николай Гелов. Опитът на играчите от Балкан ще си каже думата и това ще бъде основното им оръжие.
Фаворит: Балкан-2

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: ИУ, Чавдар Троян, Атлетик, Шумен, БУБА Баскетбол, Берое-2, Рилски спортист-2, Балкан-2, Академик София-2, ЦСКА, Видабаскет, Черноморец
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини