Минчев и МЗТ спечелиха българския финал за Купата в Македония


Минчев и МЗТ спечелиха българския финал за Купата в Македония
(сн. Македонска Кошаркарска Федерација)
18-02-2018 20:12 | BGbasket.com

Йордан Минчев спечели първи трофей с МЗТ Скопие. Тимът триумфира с Купата на Македония, след като на финала се наложи над Работнички с Чавдар Костов в състава си със 76-67. МЗТ водеше през повечето време на мача и заслужено спечели. Загубата бе първа за Работнички от началото на сезона.

 

Минчев игра едва четири минути, в които направи една асистенция и една грешка, но не успя да се разпише. Костов отново изигра много силен мач за своя тим, като завърши с дабъл-дабъл от 14 точки и 12 борби за 40 минути на терена.

 

Двубоят започна по-добре за МЗТ. Тимът много бързо дръпна с 8 точки, но съперникът му намали за 14-17 след десет минути игра. Работнички се държеше близо в резултата до своя опонент, най-вече заради силното представяне на Димитър Мираковски, който отбеляза 11 точки само за една част. През втория период играта бе много равностойна, а на почивката МЗТ водеше с 33-31.

 

След паузата Работнички стигна до пълен обрат, но преди решителните десет минути Минчев и компания отново бяха напред с 6. Лидерът в първенството отново се доближи само на 3 точки до своя съперник 2:40 преди сирената. До края обаче МЗТ обаче отвърна със серия от 10-4 и спечели трофея.

 

Най-резултатен за успеха бе Боян Трайковски с 18 точки, за Работнички с 24 е Димитър Мираковски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: МЗТ Скопие, Йордан Минчев, Работнички, Чавдар Костов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи