Дий Бост: Имаме своите оръжия, дори Везенков да не дойде


Дий Бост: Имаме своите оръжия, дори Везенков да не дойде
20-02-2018 10:03 | Арена Баскет, БНТ | BGbasket.com

Американецът Дий Бост отново е част от националния отбор на България. Гардът пропусна първите световни квалификации, но сега е на линия за мачовете с Чехия в петък, и Финландия два дни след това.

 

"Малко съм изморен, защото напоследък играя много минути за Страсбург. Проведох първа тренировка, но още не сме говорили за мачовете. Преди няколко дни говорих с Везенков, но той не знаеше дали ще може да дойде," заяви Бост. "Гледах мача с Исландия, спечелихме в края, но трябваше да бием и Финландия, затова ме е яд. Надявам се, че Везенков ще играе, с него можем да вземем две победи.".

 

"В Жалгирис беше страхотно. Имахме състав, който бе много конкурентен. Научиха ме как да развия скоростта си. За съжаление получих контузия, която ме извади от ротацията. Затова се преместих във Франция. Там се чувствам добре, стилът ми пасна на отбора," обясни гардът на френския Страсбург.

 

"Искам да видя пълна зала, шумна публика, да се повтори атмосферата от мача с Финландия. Така ще получим още повече енергия," призова той феновете за подкрепа в петък. "Защитата е ключът към успеха, със сигурност трябва да пазим много здраво, особено ако Везенков не играе. Имаме и своите оръжия, дори ако той не дойде - Павел Маринов, Чавдар Костов, Станимир Маринов. Ако дадем всичко от себе си, нещата ще се получат."

 

"Когато дойдох преди две години бяхме в много тежка група и въпреки че се раздадохме, не успяхме да спечелим достатъчно мачове. Сега пък имаме кадрови проблеми, аз не можех да дойда през есента, сега няма яснота с Везенков. Промяната обаче е видима с отборния дух и вече сме доста по-сработени," отбеляза Бост.

 

"Прическите са моята страст, обичам да експериментирам с косата си. Имам и други хобита, играя Плейстейшън," разказа той нещичко и за себе си.

 

"Всеки, който обича баскетбол, трябва да е в залата," завърши отново към феновете Бост пред БНТ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи