Финландски национал: Бях изненадан от българите


Финландски национал: Бях изненадан от българите
(сн. FIBA.com)
21-02-2018 09:33 | BGbasket.com

Финландският национал Джамар Уилсън сподели, че е останал изненадан от начина, по който е играл тимът ни в мача между двата тима от световните квалификации през ноември. България загуби у дома от този съперник, а в неделя ще гостува на скандинавците в Хелзинки.

 

„Българите ще променят някои неща. Бях изненадан колко бързи и подвижни бяха, така че ще бъде труден мач. Няма да ги подценим“, сподели Уилсън пред официалния сайт на ФИБА.

 

Той разкри, че Финландия ще продължи да играе по същия начин, както и в мачовете досега. „Не променяме тактиката си, защото тя пасва на нашия отбор. Генерално погледнато, когато говорите за финландския национален тим, обикновено в него са същите момчета, който играят заедно вече над 10 години. Те го правят от толкова дълго време и вече са свикнали. Това е нещо като принципа „Ако не е счупено, не го поправяй“. Треньорът Хенрик Детман го направи преди 15 години. Няма нужда да го променяме, защото при нас се получава“, смята баскетболистът.

 

Джамар Уилсън бе сред най-добрите играчи на Финландия в първия квалификационен прозорец. Срещу България той отбеляза 20 точки и имаше ключова роля за успеха в мача.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финландия, Джамар Уилсън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи