Георги Глушков: Велико Търново беше мое предложение


Георги Глушков: Велико Търново беше мое предложение
(сн. lap.bg)
21-02-2018 18:24 | Мария Маринова

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява финалът за Купата на България при мъжете между Рилски спортист и Левски Лукойл да се превърне в празник. Днес бе решено мачът да се проведе на 3 март във Велико Търново, а пред BGbasket.com Глушков разкри, че предложението този град да е домакин е негово.

 

„Имаше много дискусии днес за финалите. Бяха разгледали абсолютно всички възможности със зали в България, които могат да приемат Купата на България. За съжаление, се оказа, че много от тях са заети. Накрая гласувахме между Ботевград и Велико Търново. Петър Георгиев предложи Ботевград, а аз – Велико Търново, тъй като е неутрален град. След гласуването бе избран Велико Търново. Преди три години там се проведе Купата при жените, имаше интерес. Тогава пак беше през март, така че се надявам и сега да стане празник. Ние, като организатори, ще се опитаме всичко да бъде на много добро ниво“, заяви Глушков.

 

Днес стана ясно също, че финалът за Купата на жените ще се проведе в Перущица. „При жените гласувахме да бъде дирижиран жребий. Датата няма да бъде 17 март, както бе първоначално обявено, а 18 март. Причината е, че на 17 има мъжки мач, който ще бъде излъчван по телевизията. Жребият ще бъде изтеглен утре“, добави той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи