Глушков: Не мога да приема оставката на Владимир Цеков, защото не съм го назначавал


Глушков: Не мога да приема оставката на Владимир Цеков, защото не съм го назначавал
(сн. БФБ)
21-02-2018 18:51 | Мария Маринова

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков коментира исканата от Академик Бултекс 99 оставка на шефа на съдиите Владимир Цеков. По-рано днес от пловдивския клуб разпространиха видео с грешки на реферите по време на реванша срещу Рилски спортист за Купата. Пред BGbasket.com Глушков сподели, че Съдийската комисия е независима и председателят не е назначаван от него, но тепърва ще има становище по случая.

 

„Не съм гледал целия мач, а само части от него. От тези откъси, които са направени само от едната страна, е видно, че има някои грешки. Трябва обаче да се изгледа целия мач, като това ще стане в следващите дни, за да направим реална оценка. Всеки отбор си прави само за него и не гледа всичко останало. Ще изгледаме от първата до последната секунда и тогава ще се даде становище. Съдийската комисия е независима. Аз не мога да приема оставката на Владимир Цеков, защото не съм го избирал аз, нито съм го назначавал. Процедурата е по-различна“, заяви Глушков.

 

Той сподели и трябва ли наказанията на реферите да бъдат съобщавани публично, както става при играчите и треньорите. „Доколкото си спомням, преди седмица имаше обявени наказани съдии, така че практиката е да се обявяват. Аз няма как да го направя. Това е тяхно право и задължение.“

 

Глушков обаче е на мнение, че не може винаги съдиите да бъдат обвинявани. „В последната година донякъде съм доволен, защото започваме да се фокусираме върху една-две грешки на съдиите по време на целия мач. Това е позитивно. Няма безгрешни хора, винаги може да се получат грешки. Въпросът е, че напрежението расте. Досега не съм чул някой треньор да каже, че е сгрешил. Тити каза веднъж, че той е виновен, като падна с 20 точки, но тогава нямаше как да обвини съдиите“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Академик Бултекс 99, Георги Глушков, Владимир Цеков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи