Петър Георгиев: Велико Търново не е добър вариант


Петър Георгиев: Велико Търново не е добър вариант
21-02-2018 19:48 | Мария Маринова

Президентът на Рилски спортист Петър Георгиев не бе доволен от избора на домакин на финала в турнира за Купата на България. Днес на заседание на Управителния съвет на федерацията бе решено двубоят за титлата между Рилски спортист и Левски Лукойл да се проведе във Велико Търново. Пред BGbasket.com Георгиев сподели, че този град не е добър вариант за баскетбола.

 

„Гласовете финалът да бъде във Велико Търново бяха 6:4. Така беше направена цялата организация от федерацията. Нашето предложение беше да бъде в Ботевград като най-хубава зала и най-добри условия. Явно, че имаше направена друга организация и предпочетоха Велико Търново. Аз продължавам да съм за Ботевград“, сподели Георгиев.

 

„Велико Търново не е добър вариант за баскетбола, защото там няма никакъв баскетбол. Не знам какви са мотивите, може би има някакви други неща, които не ги знам. Това е един град, който няма никакъв баскетбол от дълги години. В какво състояние е залата? Според г-н Глушков, всичко е наред“, добави той.

 

Георгиев разкри, че той дори е предложил финалът да бъде в зала „Универсиада“ и на практика Левски Лукойл да е домакин на срещата. „Моето предложение беше, ако не се съгласят за Ботевград, да играем в зала „Универсиада“. Те не приеха и това. Много държат да е на неутрален терен. Първото ми предложение беше и за „Арена Армеец“, но тя е заета.“

 

Президентът на Рилски спортист сподели притесненията си, че Велико Търново е на голямо разстояние от Самоков. „Това е финал, не знае кой ще бъде победител. Ние винаги играем за победа, независимо къде. Неприятното е, че Велико Търново е много далече от Самоков – на 300 км. Така и никой не каза какви са мотивите да се избере този град. Има някакви организации за фенове на Левски, но не искам да говоря.“

 

Петър Георгиев коментира и скандала около реванша срещу Академик Бултекс 99 в турнира за Купата на България. Рилски спортист спечели с 13 точки разлика и се класира за финала, но от пловдивския тим смятат, че са били ощетени от реферите. „Не съм бил на мача, нищо не мога да кажа. От това, което говорих с моите треньори, може би съдиите са правили грешки и в двете посоки. В никакъв случай не са определили крайния победител. Следях резултата, ние от първата до последната минута водехме, даже на моменти и със 17 точки. Според мен, не могат да се сърдят, но не съм гледал мача. Не е сериозно да се говори така. Все едно аз да направя пресконференция защо са ни били в Самоков с 12 точки. Не мисля, че това е проблемът да загубят мача. Първенството тази година става много интересно. Съдиите би трябвало да свирят на висота, за да запазим интереса към баскетбола. Това е и целта на всички, които даваме пари за този спорт“, завърши Георгиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Рилски спортист, Петър Георгиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи