Строежът на новата зала на ЦСКА е на финалната права


Строежът на новата зала на ЦСКА е на финалната права
(сн. cska-basket.bg)
22-02-2018 13:49 | cska-basket.bg

В края на 2015 година ръководството на ЦСКА представи проект за нова зала на клуба и обяви стартирането на строително-ремонтните дейности. Съоръжението, което се намира в местността “Къро”на територията на спортния комплекс ЦСКА на 4-ти километър в София в последните 20 години бе изоставена покрита гребна база. Близо две години по-късно 80% от реконструкцията и най-тежките ремонтни дейности са извършени.

 

В хода на строителните работи от клуба срещнаха неочаквано много финансови и бюрократични проблеми, съпътстващи проекти от този ранг. Реконструкцията изискваше многобройни разрешителни, които бавеха изпълнението на работата.Залата трябваше да бъде открита през есента на 2017 г., но това не стана.

 

До пълното завършване на залата останават само довършителни работи по прилежащото ниско тяло, където са разположени сервизните и обслужващи помещения. Основната зала реално е готова, остава единствено да се закупят и монтират баскетболната настилка и електронното информационно табло.

 

Строителните дейности по съоръжението продължават и към момента с очакване през състезателния сезон 2018/2019 отборите на ЦСКА да играят в своята нова модерна зала, съобразена с изискванията на ФИБА и БФБ за провеждане на официални мачове и турнири.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи