ДКС `Васил Левски` във Велико Търново - зала с над 30-годишна история


ДКС `Васил Левски` във Велико Търново - зала с над 30-годишна история
22-02-2018 16:05 | BGbasket.com

На заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол вчера бе решено финалът в турнира за Купата при мъжете да се проведе във Велико Търново. На 3 март Дворецът на културата и спорта „Васил Левски“ ще приеме мача за трофея между Рилски спортист и Левски Лукойл.

 

Изборът на залата във Велико Търново бе изненадващ за някои фенове, затова решихме да ви представим по-подробно историята и особеностите на съоръжението.

 

Дворецът на културата и спорта “Васил Левски” е открит през ноември, 1985 г. във връзка с честването на 800-годишнината от въстанието на братята Асен и Петър, възстановяването на българската държава и провъзгласяването на Търновград за нейна столица.

 

По време на откриването е направена историческа възстановка на събитията. На коне се появяват артисти в ролите на Асен и Петър. Присъстват над 3000 зрители.

 

Данните от официалния сайт на залата сочат, че тя разполага с 1595 стационарни, амфитеатрално разположени места; от 618 до 1000 места, оформени в четири мобилни сектора; 18 места в официална ложа; 12 места общо в две коментаторски ложи; до 25 места в две странични TV площадки. Максималният капацитет е до 2650 седящи места. В залата има шест изхода плюс два допълнителни.

 

 

 

Освен баскетболни мачове, в залата могат да се провеждат и състезания по хандбал, волейбол, мини-футбол, вдигане на тежести, борба, бокс, тенис, спортна и художествена гимнастика, както и спортно катерене. Залата е подходяща и за провеждането на концерти, танцови спектакли и други подобни събития.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи