Националите изпуснаха на косъм Чехия в Ботевград


Националите изпуснаха на косъм Чехия в Ботевград
(Снимка: LAP.bg)
23-02-2018 19:58 | BGbasket.com

Националният отбор на България имаше страхотен шанс да се изравни с лидера в група F на квалификациите за Световно първенство Чехия. Тимът ни обаче загуби като домакин в зала „Арена Ботевград“ със 76-78 след доста обрати в срещата. Всичко се реши в последната минута, в която чехите се възползваха по-добре от ситуациите си и заслужиха победата. Така България е с победа и две загуби до момента, а Чехия вече е с пълен актив от три победи. Следващият мач на отбора ни е на 25-и (неделя) като гост на Финландия.

 

Мачът започна с малко предимство за гостите от Чехия, които водиха през цялата първа част, а малко преди края й се откъснаха с 8 точки напред. Разликата обаче бързо бе стопена до едва 3 точки от националите ни до края на периода. През втората четвърт обаче нашите направиха страхотна серия от 21-2, за да обърне резултата и да натрупа сериозен аванс, който стигна до 16 точки. В крайна сметка на почивката България водеше с 48-37.

 

През цялата трета част чехите сваляха дефицита си и започнаха да се приближават опасно до националите ни, връщайки се в мача. В крайна сметка се стигна до едва 2 точки разлика след края на третата десетка при 56-54. След криза за България и 9-0 за Чехия в началото на последната четвърт гостите поведоха с 63-59 при оставащи 7 минути. Националите ни обаче успяха да реагират и мачът влезе в най-важните си минути при равенство. След равностойни моменти резултатът остана равен и при 2 минути до края – 71-71. Минута преди края резултатът отново беше равен при 74-74, след което и двата отбора пропуснаха по веднъж, а Блейк Шилб вкара за Чехия при оставащи 19 секунди. При последвалата размяна на нарушения и наказателни удари Чехия успя да се задържи напред и да спечели.

 

Павел Маринов записа 15 точки и 5 борби за отбора ни, а по 13 отбелязаха Станимир Маринов и Дий Бост, който подаде и 8 асистенции. В игра не влязоха само Асен Великов и Мартин Маринов, а всички останали се разписаха.

 

Яромир Бохачик наниза 24 точки за победителите, с 13 завърши Блейк Шилб, а 9 плюс 10 борби регистрира Ондържей Балвин.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Чехия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи