Хенрик Детман: Европейският баскетбол се самоубива


Хенрик Детман: Европейският баскетбол се самоубива
(Снимка: FIBA.com)
26-02-2018 10:23 | BGbasket.com

Селекционерът на Финландия Хенрик Детман за пореден път постави темата за разделението между ФИБА и Евролигата, и призова всички да потърсят начин да разрешат този проблем.

 

Той говори по темата специално след двубоя с България от група F на световните квалификации, въпреки че финландците стигнаха до победата.

 

"Клубовете решават кой ще играе на Световното първенство. ЦСКА Москва пусна руските национали в миналия прозорец, но не пусна Нандо дьо Коло да играе за Франция, например," обясни Детман. "Не казвам, че ФИБА трябва да промени системата, а да се намери решение, така че европейския баскетбол да не се самоубива, както го прави в последната половин година."

 

"Трудна група, както очаквахме. Нищо не е решено още. България игра много добре днес, те са добър отбор. Нищо не е ясно," допълни Детман за група F.

 

Шон Хъф добави: "Мисля, че първият мач с България може би бе по-труден, беше в началото, бяхме и в различен състав. България е здрав отбор, и двата мача се решиха в края и всеки един можеше да си тръгне с победата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи