Спрете скандалите, помогнете на Сами да живее...


Спрете скандалите, помогнете на Сами да живее...
28-02-2018 19:15

В последните дни ми писна да чета кой от какво е недоволен. То не бяха претенции към съдиите, та съдиите към клубовете. Та после се почна една безкрайна драма заради мястото на финала за Купата на България - Велико Търново. И така всеки ден едно и също. Ама толкова е досадно, че предполагам вече дори не е интересно и на повечето читатели. Всеки почна да иска да става на неговото. Е, няма как да се случи. Харесва ли ви или не, това е положението. Или пък защо не забравите за цялата тази омраза, злоба и негативизъм и не ги превърнете в нещо положително.

 

Днес, основната тема е, че е едно дете е на ръба между живота и смъртта. А все още някои говорят за този "велик" мач във Велико Търново. Наистина ли смятате, че това е нещо по-важно от един човешки живот? От живота на един 18-годишен баскетболист, който все още нищо не е видял, не е изживял може би най-щастливите си моменти, не се е докоснал до голямата си мечта да играе баскетбол на високо ниво.

 

Една майка прави невъзможното, за да спаси детето си, което получи ужасяващата диагноза - тумор в мозъка. Дали Самуил Владимиров се чуди в момента кого да подкрепи - Рилски спортист или Левски Лукойл. Сигурно Левски, защото все пак е бил част от този клуб. Не е това въпросът. Въпросът е, дали тези два отбора се чудят как да подкрепят младия талант. Защото на приказки всички са много силни. Всеки купува чужденци за хиляди левове, за да спечели някакви медали, купи и т.н. А кой ще вложи в живота на това дете?!

 

Не ме разбирайте погрешно, никой не е длъжен да напълни банковата сметка за животоспасяващата операция на Самиул. Но като гледам за какви глупости се харчат пари в баскетбола в България е престъпление да не се помогне на това момче.

 

Та, май само едно нещо може да придаде смисъл на този толкова важен финал за купата във Велико Търново. Хора, обединете си. Знам, че този мач няма как да се изиграе благотворително, но при добро желание винаги може да се измисли начин и да се съберат средства в залата. Превърнете злобата в нещо позитивно и нека заедно да помогнем на Самиул да живее, да сбъдва мечтите си, да целува, да прегръща, да обича, да ИГРАЕ БАСКЕТБОЛ и да изтрие сълзите от лицето на майка си Боряна.

 

Средства за операцията на Самуил Владимиров можете да дарите ТУК!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Самуил Владимиров, Левски Лукойл, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи