Купата отново отива в Самоков! Рилски би Левски Лукойл във финала


Купата отново отива в Самоков! Рилски би Левски Лукойл във финала
(сн: BGbasket.com)
03-03-2018 19:26 | BGbasket.com

Рилски спортист спечели втора Купа на България в историята си, след като се наложи с 89-80 над Левски Лукойл в битката за трофея.

 

Финалът бе атрактивен, много равностоен и оспорван от началото до самия край. Пред пълни трибуни - 2000 души в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново и двата финалиста заслужиха аплодисменти за играта си. За най-полезен играч бе избран Йордан Бозов, който направи феноменален мач и вкара 21 точки, въпреки че е играл с частично скъсан менискус.

 

Рилски спортист обаче бе с една идея по-концентриран, по-бърз, по-интересен, и накрая заслужи победата си.

 

Йордан Бозов понесе Рилски на гърба си с 10 от първите 12 точки за отбора, но развижената и разнообразна игра на Левски поддържаше равенството.

 

За "сините" титуляр започна едното ново попълнение Неманя Милошевич, а другото - Дарил Браянт се появи в седмата минута. Двама от основните гардове на Левски Божидар Аврамов и Станимир Маринов обаче още в началото на срещата направиха по два фаула, което принуди преждевременното им сядане на пейката.

 

След равностойна първа част, серия от 5-0 за Рилецо в края ѝ донесе петте точки разлика - 27-22 в полза на самоковци след 10 минути игра.

 

Отговорът на Левски не закъсня и "сините" тръгнаха ударно във втората четвърт, като тяхна поредица от 10 безответни точки не само доведе до обрат, но и до аванс от пет точки след три минути от периода.

 

Рилски навакса бързо и до края на полувремето имаше няколко равенства, но най-атлетичният играч на самоковци Травис Тейлър също получи трето лично нарушение, извадило го от ритъм.

 

В крайна сметка след куп обрати и равенства, на почивката Левски имаше точка аванс - 45-44, но възелът тепърва щеше да се разплита.

 

Малко след подновяването на играта още двама играчи на Рилски увиснаха с по три фаула, но въпреки това водени от блестящ Данчо Бозов символичните домакини поведоха. В края на четвъртината, с отлична защита и още по-силна стрелба, самоковци взеха и най-голямата си преднина в двубоя от девет точки.

 

С повече агресия Левски за малко да настигне противника, преди няколко бързи атаки на Рилецо да му върнат преимуществото.

 

Важни изяви в защита и нападение на Кийт Клентън и Павлин Иванов държаха "сините" все още в мача, но самоковци бяха без грешка в атакуващ план.

 

В последните две минути от срещата двата тима влязоха също при 7 точки разлика, а Левски изглеждаше в пълен шок от случващото се, без да успее да реагира.

 

Крайният резултат бе определен отизпълнение на наказателни удари, но без да промени статуквото. 

 

Най-резултатен за успеха бе Йордан Бозов с 21 точки. С 19 се отчете Дерек Райт, по 14 имат Шелдън Джетър и Еван Равънел, а Златин Георгиев добави 12.

 

За Левски Лукойл Неманя Милошевич завърши с 18 точки, Станимир Маринов се отчете с 15. Христо Николов вкара 14, Павлин Иванов има 12, а с дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби е Кийт Клантън.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ 2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Рилски спортист, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи