Дарин Великов: Не трябва да петним името на клуба


Дарин Великов: Не трябва да петним името на клуба
(сн. lap.bg)
08-03-2018 13:56 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов сподели очакванията си за предстоящите мачове от вътрешното първенство. Шампионатът се подновява след три седмици пауза, а в първия си двубой „моряците“ посрещат Левски Лукойл. Срещата е в събота от 18:30 часа в зала „Христо Борисов“.

 

Дарин Великов разкри и как се е отразила паузата на отбора и възстановени ли са контузените играчи. „През този период на работа наблегнахме много на физическата подготовка. Постарахме се хората с контузии да бъдат възстановени. В момента на 100% не е готов само Ники Грозев. Той тренира вече, но все още изпитва болки в крака. Ще бъде в отбора за мача с Левски Лукойл, но няма да рискуваме здравето му. Хубавото е, че Веско Георгиев и Цецо Острев вече са много по-добре и ще вземат участие в мача в събота. Имаше време и за почивка и за тренировки. Доволен съм и за двете. След освобождаването на Драган Тубак вече сме друг отбор и ни трябваше малко да свикнем с този състав, с който ще завършим шампионата. Това което имахме като предвидено в тези три седмици, се изпълни и съм доволен, че момчетата се стараха в този цикъл от 20 дни, в който бяхме без игрови мачове“, добави той.

 

Великов е убеден, че Черно море Тича ще се представи отлично в последните осем мача от редовния сезон. „Много трудно можем да кажем предварително до къде ще се стигне в такъв мач срещу Левски Лукойл поради няколко причини. Отборът е селектиран с много състезатели, които са равностойни и с доста класни чужденци, а и допълнително привлякоха и нов играч. За нас обаче е по-важно да показваме лице типично за Черно море Тича. Именно това ще изисквам от състезателите до края на редовния сезон – да не петним името на клуба, което е извоювал през годините и да играем по подобаващ начин. Трябва да отговорим позитивно на всички лоши неща, които ни се струпаха през целия сезон и да покажем една отлична игра“, коментира още наставникът на варненския тим.

 

Вече месец с отбора тренира и младият Димитър Илиев, който направи отличен дебют за „моряците“. „Димитър тепърва навлиза в мъжкия баскетбол. Тренира с нас и аз още след първата му изява казах, че ще го оставя в отбора. Той е много трудолюбиво момче и отборен играч. Длъжни сме на такива млади състезатели да даваме шанс. В зависимост от развитието на мачовете ще преценим какво ще е игровото му време. За мен е важно, че попадна в една обстановка, в която не беше работил“, сподели Великов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи