Прогнозите за А група: БУБА ще усети вкуса на загубата във Варна


Прогнозите за А група: БУБА ще усети вкуса на загубата във Варна
11-03-2018 10:55 | BGbasket.com

Преди осмия кръг в А група, отново се доверихме на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци днес.

 

Чавдар Троян - Атлетик
Победата ще бъде за Чавдар Троян. Отборът е силен домакин и предполагам, че този път ще бъде в пълен състав. Ще се получи дерби. Мачът ще се реши в рамките на два-три коша. Двата отбора разполагат с опитни играчи, въпросът е кой кого ще излъже. Атлетик е по-обигран отбор, но домакинството ще си каже думата. Гостите от София имат добри състезатели като индивидуалности, но не играят като отбор. Те много се карат помежду си, а баскетболът е колективна игра.
Фаворит: Чавдар Троян

 

Шумен - Берое-2
И този мач ще бъде интересен, но победата ще бъде за домакините. В залата в Шумен се играе трудно. Берое разчита най-вече на двама играчи - Мартин Раднев и Николай Титков. Основният коз на Шумен отново ще бъде Андрей Иванов. Ако той играе и се включи на обичайното добро ниво с неговите между 15 борби и 15-20 точки на мач,няма как Шумен да загуби. Той просто дава искра на отбора.
Фаворит: Шумен

 

ИУ Варна - БУБА Баскетбол
Дербито на кръга. Давам предимство за ИУ. Ще бъде изключително оспорван мач. ИУ ще извади всичките си козове, за да спечели и да заеме второ място в първенството. Баскетболистите на Петко Делев са способни да нанесат първо поражение на БУБА този сезон. Тук не всичко опира до домакинството. Двата отбора са много класни, с много добри играчи и много добри треньори. Като цяло мачът ще бъде треньорско надлъгване. Надявам се да не се стигне до такива нервни изблици във Варна, каквито имаше в дербито с Атлетик.
Фаворит: ИУ Варна

 

Балкан-2 - Видабаскет
Победата ще бъде за домакините. Най-вероятно в състава на Балкан ще се включат и състезателите от мъжкото баскетболно първенство, което прави отбора трудно преодолим. Гостите от Видабаскет нямат аргументи срещу състезателите от Ботевград. Видабаскет разполага с двама играчи, които "носят" отбора на гърба си. Това са Юлиян Колев и Теодор Николов. Но те нямат шанс да поднесат изненадата в кръга. Няма да има завързан мач. Интрига може да има само до края на първата четвърт и то, ако Балкан подцени противника.
Фаворит: Балкан-2

 

Черноморец - ЦСКА
Давам преднина за Черноморец. Опитът на играчите и силното представяне на Емил Димов и Димитър Найденов са големите козове на домакините. До скоро ЦСКА пък имаше проблеми с доста контузии. Ивайло Тонев най-вероятно ще се завърне на игрището, но пък Анди Франсис е с извадено рамо. Добре се представя Георги Кендеров, но "червените" няма да успеят да спечелят край морето.
Фаворит: Черноморец

 

Рилски спортист-2 - Академик София-2
Победа за Академик София-2. Отборът е по-класен и разполага с повече добри играчи, отколкото Рилски спортист. Това е отборът на талантите. Играят все по-силно. Домакинството няма да има никакво значение, защото, за да е фактор, отборите трябва да са равностойни. А те не са.
Фаворит: Академик София-2

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кирил Петров, Рилски спортист-2, Балкан-2, Берое-2, Черноморец, Шумен, ИУ, Атлетик, БУБА Баскетбол, Чавдар Троян, ЦСКА, Видабаскет, Академик София-2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи