Прогнозите на Бойко Младенов: Мачът между Ямбол и Академик Бултекс 99 може да се превърне в дерби


Прогнозите на Бойко Младенов: Мачът между Ямбол и Академик Бултекс 99 може да се превърне в дерби
09-03-2018 19:00 | BGbasket.com

Баскетболното първенство при мъжете се завръща, а с него и прогнозите на бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той коментира предстоящите сблъсъци.

 

Рилски спортист - Академик София
Мачът ще бъде интересен. Може да има някакво подценяване от страна на Рилски спортист. Играчите на Академик имаха доста време да си починат и да потренират заедно през паузата. Все пак фаворит е домакинът от Самоков. Въпреки това, чe Данчо Бозов няма да играе, нищо няма да се промени. Баскетболистите на Рилецо трябва да подходят сериозно към мача, защото иначе сами ще си усложнят живота. Дерби няма да стане, но ще се получи интересен мач.
Фаворит: Рилски спортист

Черно море Тича - Левски Лукойл
Въпреки, че са домакини, едва ли баскетболистите на Черно море ще могат да поднесат някаква изненада. Левски има нови играчи и всички ще бъдат максимално мотивирани да се докажат в този мач заради това, което се случи на купата. От тук до края на първенството играчите на Тити Папазов ще се борят за максимална победа във всеки мач. На домакините ще им бъде доста трудно под коша след напускането на Драган Тубак. Левски се подсили с доста качествени високи състезатели. "Сините" разполагат с толкова много и добри баскетболисти на всички позиции, че с каквото и да се опита да изненада Дарин Великов, те ще намерят отговор. Просто Черно море няма аргументи да се противопостави на съперника си.
Фаворит: Левски Лукойл

 

Академик Бултекс 99 - Ямбол
Академик Бултекс е много стойностен отбор и показва добра игра. Тимът е абсолютен фаворит в този мач, особено и в собствената си зала в Пловдив. На баскетболистите на Ямбол наистина много трябва да им върви играта, за да могат да направят мача интересен. Не е невъзможно Ямбол да направи този сблъсък дерби, защото отборът е много сплотен и нестандартен. Трябва да играе максимално мотивиран, добре на бърза атака и играчите да успяват да реализират стрелбите си от далечно разстояние. Това е тяхното преимущество, защото и те имат проблеми под коша при отсъствието на Ники Върбанов.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Берое - Спартак Плевен
Берое имаше време да се подготви за финалната част на редовния сезон в първенството и играчите ще направят всичко възможно да спечелят този домакински мач. Със сигурност са се подготовили добре. Надявам се най-накрая да видим и Филип Виденов в игра. Неговото включване ще бъде интересно. Спартак Плевен наистина е опасен съперник, но пък домакините ще наблегнат на защитата и ще успеят да спечелят мача без проблем. Гостите нямат друг избор освен да пробват най-силното си оръжие - стрелбата от далечно разстояние. Много е възможно мачът да бъде много резултатен, но все пак смятам, че Берое ще победи.
Фаворит: Берое

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Бойко Младенов, Рилски спортист, Академик София, Черно море Тича, Левски Лукойл, Академик Бултекс 99, Ямбол, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини