Вариантите за Монтана 2003 в Адриатическата лига


Вариантите за Монтана 2003 в Адриатическата лига
(сн. lap.bg)
12-03-2018 12:57 | BGbasket.com

Само един кръг остава до края на втория етап от редовния сезон на Адриатическата лига за жени. Вече е ясно, че българският Монтана 2003 ще участва във Файнъл 4, а освен това тазгодишният шампион ще бъде излъчен на българска територия в Монтана.

 

В последния осми кръг от топ 8 ще бъдат изиграни четири мача. Сигурното е, че Монтана ще бъде сред първите три в класирането. Четвърти ще бъде или Цървена Звезда, или Партизан 1953. Именно тези два отбора ще се срещнат в последния кръг. Единственият шанс на Партизан за четвърто място е победа с повече от 17 точки. При победа с по-малко или загуба, последната позиция във Файнъл 4 ще бъде за Цървена Звезда.

 

Двата важни мача за българския отбор са неговият като гост на Будучност и гостуването на Цинкарна Целе на Трешневка 2009. До момента тимът от Целе е първи с 10 победи и 3 загуби. Второто място делят Будучност и Монтана 2003 с по 9-4. Това означава, че загубилият директния мач между тях със сигурност ще остане трети. При победа на който и да е от двата отбора и победа на Цинкарна Целе срещу Трешневка, словенският временен лидер ще запази първото място. Ако обаче Целе загуби мача си, той ще бъде изместен от победителя между Монтана 2003 и Будучност и ще остане втори.

 

Накратко вариантите пред Монтана 2003 са: победа над Будучност и загуба на Цинкарна Целе – първо място; победа срещу Будучност и победа на Цинкарна Целе – второ място; загуба от Будучност – трето място. Финалната четворка ще се проведе в Монтана на 24-25 март.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Адриатическа лига - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи