Вариантите за класиране в Балканската лига


Вариантите за класиране в Балканската лига
(сн. lap.bg)
13-03-2018 10:26 | BGbasket.com

Само един кръг остава до края на редовния сезон в Балканската лига, в която участват три български отбора. Мачовете ще се играят на 13-14 март (вторник и сряда). Първите два отбора в класирането ще се класират директно за Файнъл 4 на турнира, а тези между трето и шесто място ще играят плейофи, като победителите от двете двойки ще спечелят право на участие във финалния турнир.

 

До момента са ясни директно класиращите се два отбора за финалната четворка – българският Рилски спортист и македонският Блокотехна. Те имат по 10 победи и загуба, а в последният кръг ще се срещнат и в директен сблъсък ще определят кой ще спечели редовния сезон и кой ще остане втори.

 

Кой ще завърши шести ще бъде определено в директен мач между СК Тирана и Ибър Рожае – победителят ще бъде шести, а загубилият седми.

 

На пето място със сигурност ще завърши отборът на Башкими, който вече е изиграл всичките си мачове.

 

Третото и четвъртото място ще бъдат за другите два български отбора – Левски Лукойл и Академик Бултекс 99, които ще се изправят един срещу друг във важен мач в зала „Триадица“ в София. Вариантите са следните: при победа на Левски Лукойл или загуба с до 1 точка – Левски Лукойл е трети, а Академик – четвърти; при победа на пловдивчани с над 2 точки – те са трети, а Левски Лукойл – четвърти.

 

Независимо от класирането им обаче те ще се изправят срещу петия и шестия и ако постигнат победи в плейофите, във Файнъл 4 ще има цели три български отбора.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи