Рилецо извоюва първото място в редовния сезон на Балканската лига


Рилецо извоюва първото място в редовния сезон на Балканската лига
(сн. lap.bg)
14-03-2018 21:34 | BGbasket.com

Рилски спортист спечели редовния сезон на Балканската лига. Самоковци победиха Блокотехна в директен сблъсък за първото място като гости с резултат 84-83 след драматична битка през целите 40 минути на срещата. Самоковските баскетболисти завършват редовния сезон с 11 победи и само една загуба, а днес те прекратиха серия от осем поредни успеха на съперника си, който остана с актив 10-2. И двата отбора се класират директно за Файнъл 4 на турнира.

 

Така Рилски спортист ще се изправи на полуфинал срещу победителя от двойката на Академик Бултекс 99, който ще се изправи срещу Башкими в четвъртфиналните квалификации за четворката. Блокотехна пък ще се изправи срещу победителя от двойката Левски ЛукойлСК Тирана.

 

Отборите започнаха мача изключително равностойно и след няколко смени на водачеството през първата част Рилски имаше минимален аванс при 24-20. Малко преди почивката разликата стана цели 12 точки в полза на самоковци, но след серия от 8-0 домакините успяха да се върнат близо.

 

След почивката равностойната игра продължи, като Рилецо поддържаше минимален аванс и след втора поредна равна част разликата в резултата беше същата като след първите 10 минути – 4 точки. Драмата се запази до самия край на мача като Рилски води дълго и при 3 минути и половина до края резултатът беше 81-75. Домакините обаче избухнаха със серия от 7-0 и поведоха за 82-81 и 2 минути до края. Последва кош на Еван Равънел за 83-82, а при 21 секунди до края Блокотехна отново излезе напред при 84-83. Всичко се реши в последната атака на самоковци, в която въпреки грешка топката попадна в ръцете на Травис Тейлър, който заби здраво и беше фаулиран, след което изпусна наказателния удар, а домакините не успяха да вкарат и мачът приключи.

 

Дерек Райт завърши с 23 точки и 7 асистенции за победителите, 19 точки вкара Травис Тейлър, а 16 – Еван Равънел.

 

За Блокотехна Антон Казарновски беше най-резултатен с 21 точки, а с 20 се отчете Данило Миятович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЛОКОТЕХНА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Блокотехна, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи