Острев: Не трябва да допускаме елементарни грешки


Острев: Не трябва да допускаме елементарни грешки
(Снимка: LAP.bg)
15-03-2018 19:32 | Александър Гълъбов, chernomore.bg | BGbasket.com

Черно море Тича посреща Рилски спортист в 20-я кръг от мъжкото първенство на 18 март от 18,30 часа в зала „Христо Борисов“.

 

В предишният кръг варненци показаха слаба игра и логично бяха надиграни от Левски Лукойл. Седмица по-късно „моряците“ искат да покажат, че това е било моментно състояние и успешно да се противопоставят на новия носител на Купата на България.

 

„Не сме забравили загубата, защото трябваше да си извадим поуки от този двубой," заяви плеймейкърът на тима Цветослав Острев. "Изиграхме много лош мач. Надявам се, срещу Рилски спортист, който също е един от фаворитите за титлата, да не изглеждаме така, както  срещу „сините“. Направихме си генералните изводи и да не допускаме елементарни грешки.“


В двубоя срещу Левски Лукойл играчите на Черно море Тича имаха много слаба успеваемост при стрелба от далечно разстояние. „Моряците“ реализираха само 5 тройки от 25 опита. „Стрелбата от разстояние е нещо, което трудно можеш да предвидиш," коментира Острев. "Колкото и да работиш, на мача не се получава, защото до голяма степен това е психика. Тренираме всички елементи всяка седмица, но има моменти когато каквото и да направиш. Най-добрите ни реализатори от тройката Веселин Георгиев и Николай Грозев имаха много малко тренировки. Веско не бе играл месец, докато Ники пропусна срещите от януари насам. Така че пропуските им са обясними и бе нормално да не са в оптимална форма. Но това не ни оправдава. Наистина процента ни на успеваемост бе трагичен."


На Острев, който е сред най-опитните играчи в състава на Черно море Тича,  му се налага през по-голямата част от сезона да играе средно по 30 минути на мач. „Обстоятелствата наложиха да съм повече време на терена. Още преди началото на сезона ни съпътстват много проблеми, а в момента на моята позиция няма равностоен заместник. Димитър Илиев се включи добре, но и на него му трябва повече време да се адаптира както към отбора, така и към по-твърдата и физическа игра, която се играе в НБЛ. Мартин Коцев също не е заякнал физически и това налага аз да играя повече минути във всяка една среща. Това не е много добре, защото няма как постоянно да съм перфектен и трудно мога да помогна постоянно в двете фази на играта.“


Срещу „моряците“ за Рилски няма да играе възстановяващият се след операция Йордан Бозов. „Разбира се, че това за нас ще е голям плюс. Той е най-добрият играч в последните няколко години и го доказва всеки сезон. Въпреки това Рилски спортист въобще не става по-слаб отбор. Постигнаха нова победа в Балканската лига и то без Бозов. Има кой да го замести – Златин Георгиев, Мартин Маринов. Но ние гледаме нашите силни страни и се надяваме този път да зарадваме публиката, която въпреки слабата ни игра преди дни отново ни подкрепяше до последно,“ завърши Острев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Рилски спортист,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи