Прогнозите за А група: Няма кой да спре Цветомир Чернокожев


Прогнозите за А група: Няма кой да спре Цветомир Чернокожев
18-03-2018 10:30 | BGbasket.com

Преди 9-ия кръг от А група отново се доверихме на компетентното мнение на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Атлетик - ИУ Варна
Това трябваше да бъде дербито на кръга, защото и двата отбора са доста силни. Предимството обаче остава на страната на Атлетик, след като основните играчи на ИУ по същото време ще трябва да играят за Черно море Тича в НБЛ. Така задачата за варненци става много тежка. Прогнозирам победа за Атлетик, ако играят като отбор.
Фаворит: Атлетик

 

Берое - 2 - Чавдар Троян
Ако предположим, че двата отбора ще играят с всички играчи, ще се получи истинско дерби. Победата обаче ще бъде за домакина. Чавдар Троян може да спечели, но само, ако всички надскочат себе си. Има добри баскетолисти, но те не са сплотени като отбор. Не вярвам всички да тренирт заедно и да имат обигран състав. Предимството в този случай е за Берое. Това, че са домакини ще им даде предимство. Николай Николов ще бъде голямата разлика между двата отбора.
Фаворит: Берое-2

 

ЦСКА - Балкан -2
Ако в Балкан се включат всички играчи, победата им е в кърпа вързана. Гостите играят по-организиран баскетбол и са по-опитни. Докато ЦСКА залага на младите си състезатели. Дори домакинството няма да успее да им помогне. Поне трима-четирима баскетболисти трябва да надскочат себе си. Мисията е невъзможна.
Фаворит: Балкан-2

 

Видабаскет - Рилски спортист -2
Факторът домакинство е ключов в този мач. Шестият играч - публиката във Видин оказва огромно влияние върху играта на отбора. Има опитни баскетболисти в състава, а Рилски спортист разчита на млади момчета. Просто Рилски няма с какво да противодейства на противника.
Фаворит: Видабаскет

 

Академик София - 2 - Черноморец
Домакините ще спечелят, защото показват много силна игра. Вижда се развитието в младите момчета. Цветомир Чернокожев е набрал инерция и може да направи още по-хубав мач. Не виждам кой от Черноморец ще успее да го опази, след като отборът от Бургас няма център. Гостите имат много къса ротация. Дори целият отбор да пътува, няма шанс за победа. Слабата тактическа дисциплина на Черноморец е най-големият минус на отбора.
Фаворит: Академик София-2

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, ИУ, Атлетик, Берое -2, Балкан -2, Рилски спортист -2, Академик София, Черноморец, Видабаскет, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи