Американец разкри за уговорени мачове в Гърция


Американец разкри за уговорени мачове в Гърция
(Снимка: LAP.bg)
17-03-2018 13:41 | GONG.bg

Американски играч, който в момента играе в гръцкото първенство е на път да развихри сериозен скандал, след като разкри за уговарянето на мачове на тима му.

 

Баскетболистът даде анонимно интервю и твърди, че подобно нещо се е случило неотдавна.

 

"Играх три месеца и все още не съм получил нито цент. Играхме срещу един от традиционно силните клубове в Гърция. Бюджетът ни е малък в сравнения с техния. Борихме се, играхме възможно най-добре според възможностите си и губихме от въпросния отбор само с 5 точки", споделя баскетболистът и добавя:

 

"Тогава настъпи доста конфузна ситуация. Собственикът влетя в съблекалнята и каза: "Какво правите? Трябваше да губите с 8 и повече точки! Губя пари." Аз съм състезател и бях много смутен. Не мога да играя така. Играя, за да победя. Босът отговори:

 

"Така ще вземеш заплата. Трябва да изгубите с толкова или няма да вземете заплати." Мога само да си представя за каква корупция става дума при затворени врати. Не е като да бях толкова изненадан, но и така не получих заплата и реших да си тръгна. Чак, когато започнах да пропускам тренировки, ми изплатиха една от трите заплати, които ми дължаха. Все още ми дължат за два месеца", добавя още американецът. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи