Иван Лилов: Не е важно да вкарвам, а отборът да печели


Иван Лилов: Не е важно да вкарвам, а отборът да печели
(сн. Facebook.com, DEAC Kosárlabda NB I.)
20-03-2018 12:47 | BGbasket.com

През миналия сезон Иван Лилов се представи много силно в унгарското първенство. С екипа на Сегед той се превърна в един от водещите реализатори на шампионата със средно на мач по 20.2 точки. От есента българинът се състезава за друг унгарски отбор – Дебрецен. Той отново играе на ниво, но вече отбелязва средно по 14.4 точки, като игровото време му е спаднало само с четири минути. Гардът обяснява и причината за променените му показатели.

 

„Имам по-различна роля, отколкото миналия сезон. Винаги се опитвам да извлека максимума от отбора и да правя това, което треньорите очакват от мен. Не е важно за мен да вкарвам точки, а отборът да печели“, заяви Лилов пред kezdo5.hu.

 

Дебрецен имаше дълга серия без победа в шампионата, но я прекъсна през уикенда с победа срещу Печ. „Бяхме в много лоша ситуация. Всеки има трудности, но нашите продължиха много дълго, загубихме 11 поредни мача. Надявам се, че с тази победа сложихме край на това“, добави баскетболистът.

 

В сряда Дебрецен приема лидера в първенството Солнок. „Очаквам победа във всеки мач, както е и сега. Знам, че ще бъде трудно, но мисля, че имаме шанс. Ако вземем борбата, може да спечелим мача. Всеки е пределно мотивиран да играе срещу най-добрия отбор“, завърши Лилов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Лилов, Дебрецен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи