Рилски спортист показа Купата в самоковско училище


Рилски спортист показа Купата в самоковско училище
21-03-2018 12:57 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

Баскетболистите на Рилски спортист посетиха самоковското училище „Станислав Доспевски”. Там те показаха Купата на България спечелена във финала с Левски Лукойл, игран на 3-ти март във Велико Търново. Снимаха се с децата от началното училище, раздадоха автографи и отговаряха на въпроси свързани с тренировките и баскетбола като цяло.


Интересът към гостуването на играчите на Людмил Хаджисотиров в школото бе огромен, а подготовката за визитата на високо ниво. Децата очакваха баскетболистите строени по класове в двора на училището, а не малък бе броят и на родителите, дошли да снимат малчуганите с любимите им играчи.

 

Приветствие към отбора направи директорът на училището г- жа Камелия Асенова, която по- късно даде думата на треньорът на тима Людмил Хаджисотиров и капитанът Йордан Бозов.

 

Те благодариха за показаното гостоприемство и отправиха от своя страна апел към малчуганите да спортуват повече. Да играят баскетбол без значение къде- в училище, на улицата или в тренировъчната зала, за да разберат, че веднъж започнеш ли с играта, оставаш запленен от нея за цял живот.

 

Гостуването на тима продължи във физкултурния салон на училището, в който баскетболистите бяха изненадани от мажоретен състав и ръчноизработени плакати и украси. Имаше и специална програма, която включваше народни танци и демонстрация на спортни умения от страна на възпитаниците на НУ „Станислав Доспевски”.

 

След края на тържеството баскетболисте от Рилски спортист обещаха на малчуганите да се върнат отново в училището при първа възможност, а те от своя страна да бъдат в залата и да ги подкрепят в предстоящите домакинства от шампионата и плейофите на страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи