Прогнозите на Бойко Младенов: Черно море ще измъчи Балкан


Прогнозите на Бойко Младенов: Черно море ще измъчи Балкан
23-03-2018 13:30 | BGbasket.com

Преди 21-ия кръг от мъжкото баскетболно първенство, отново потърсихме бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Рилски спортист - Академик Бултекс 99
Винаги сме били свидетели на интересни мачове между тези два отбора. Явно при тях няма голямо значение дали са домакини или гости, защото виждаме, че се побеждават на чужд терен с по 15 точки разлика. Реално погледнато Рилски спортист е фаворит, но може да се очаква и изненада. Все пак допуснаха загуба в последния си домакински мач за купата срещу Академик Бултекс. Нищо не се знае в този мач. Ще бъде интересно. Рилецо няма да подцени съперника си. Това е сигурно. Играчите от Самоков ще се вложат максимално, за да спечелят мача. Вероятно е да го направят, но все пак не изключвам изненада.
Фаворит: Рилски спортист

 

Спартак Плевен - Левски Лукойл
Били сме свидетели не веднъж или два пъти, че играчите на Спартак могат да вкарват. Отборът е и домакин, но все пак класата на Левски е много по-голяма. Няма допирни точки между двата отбора. Ще се получи интересен мач с оглед на това кой отбор ще вкарва повече от тройката. Няма как да се получи дерби. Интрига може да има само в първата част. Все пак отборът от Плевен не може да се съревновава с Левски, който има голяма пейка и много качествени баскетболисти.
Фаворит: Левски Лукойл

 

Черно море Тича - Балкан
Ще бъде много труден мач за фаворита Балкан. Черно море играе много добре срещу такива отбори. Ще има борба на терена. Играчите на Черно море са жадни за победи. Показаха, че не са се предали, въпреки проблемите, които имат цял сезон. Играят доста равностойно със силните отбори и се борят. Така, че наистина ще бъде трудно за Балкан. Ако има някакво подценяване от страна на играчите, това ще им изиграе лоша шега и да загубят. Този мач в Ботевград, който Черно море загуби с 30 точки разлика, няма да се повтори във Варна. Сега срещата ще е психологическа.
Фаворит: Балкан

 

Берое - Ямбол
Най-накрая Ямбол си върна Ники Върбанов, а Берое се подсили с Филип Виденов и нов американски център. Ще видим дали това е липсвало и на двата отбора през сезона до момента. Ще бъде интересно. Фаворит е Берое. Новият център на тима Дариус Гарет ще иска да се докаже. Но мачът със сигурност няма да бъде спечелен в подкошието. Любомир Минчев разполага с по-дълга пейка от тази на Ямбол. Тимът все пак е домакин. Играчите са мотивирани да покажат, че са по-добрия отбор. Ще направят всичко възможно да спечелят. Оръжието на Ямбол пък е сплотеният колектив. Винаги отборът играе като един и всички баскетболисти се раздават максимално на игрището. Понякога не им достига малко късмет. Но ще им бъде трудно да спечелят в Стара Загора. Берое е доста по-сериозен отбор от Ямбол. Домакините са длъжни да победят. Няма връщане назад, няма оправдания.
Фаворит: Берое

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Черно море Тича, Балкан, Берое, Ямбол, Рилски спортист, Академик Бултекс 99, Левски Лукойл, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи