Венцеслав Гечев: Неправилно е да се променят датите на финалите за девойки


Венцеслав Гечев: Неправилно е да се променят датите на финалите за девойки
(сн: BGbasket.com)
23-03-2018 14:44 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черно море Одесос и изпълнителен директор на клуба Венцеслав Гечев е против промяната на датите за финалите на Държавното първенство за девойки до 19 години. В наредбата бе прието, че шампионатът ще се проведе между 1 и 10 май, но има голяма вероятност той да бъде изместен за по-късно. Венцеслав Гечев се свърза с BGbasket.com, за да обясни защо според него това предложение не е добро.

 

„Новите дати, които предлагат, са много неудобни. Много от състезателките са ученички в 12-и клас и ще са възпрепятствани да играят в края на май и началото на юни, както се предлага. Освен матурите, те имат изпити за придобиване на степен на професионална квалификация (СПК), които съдържат теория и защита на проект“, заяви Гечев.

 

„ В 11-и клас девойките са все още ученички. Слушат ни и изпълняват това, което им казваме. На следващата година обаче те се интересуват от изпити, от абитуриентски рокли, прически, балове. Много от тях карат и курсове по чужд език или някакъв друг предмет. Често им се налага да отсъстват и трудно влизат в баскетболната зала. Ние не можем да ги задължим, трябва да се съобразим с тях. Предлаганите дати се застъпват с някои от изпитите им. Кой родител ще пусне детето си на Държавно първенство при това положение? Говорил съм с представители на Левски, Септември 97, Асеновец 2005 и Шампион 2006. Те казаха, че са съгласни с нас и биха ни подкрепили. При тях обаче момичетата, които сега завършват, са по-малко“, добави той.

 

Според него, смяната на датите няма да засегне само финалите за девойките. „Изместването на Държавното първенство за девойки би нарушило и програмата на другите финали при подрастващите. Има треньори, които водят повече от една възраст“.

 

Целия материал четете ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки (19), Черно море Одесос, Венцеслав Гечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи