15 тройки не стигнаха на Спартак срещу Левски Лукойл


15 тройки не стигнаха на Спартак срещу Левски Лукойл
24-03-2018 19:48 | BGbasket.com

Левски Лукойл записа очаквана победа при гостуването си на Спартак Плевен в среща от мъжкото първенство. Баскетболистите на Константин Папазов се наложиха над своя съперник със 104-80 без останалите извън групата Веселин Веселинов и Станимир Маринов. За Спартак не игра контузеният Уладзимир Крисевич.

 

Домакините се държаха много равностойно през първото полувреме, но след това столичният тим взе инициативата и спечели убедително. Спартак отново показа много точен мерник от далечно разстояние, като отбеляза 15 тройки (10 през първото полувреме) срещу 9 за опонента си.

 

След този мач Спартак Плевен продължава да е на дъното в класирането само с една победа от 19 мача, докато съперникът им е с баланс 14-5.

 

В следващия кръг Спартак Плевен приема Рилски спортист, докато Левски Лукойл е домакин на Берое.

                           

Въпреки че не бе в ролята на фаворит, отборът на Александър Дяковски започна много уверено мача. Домакините поведоха с няколко точки в началните минути, но първата част завърши при резултат 22-20 в полза на столичния тим. През втория период Левски Лукойл пробва да се откъсне с по-сериозен аванс, но Спартак не допусна това и на почивката изоставаше само с 6 точки.

 

След паузата обаче гостите показаха по-различно лице. Те постепенно започнаха да увеличават разликата в своя полза и преди последната част тя бе 16 точки. До края Левски Лукойл не даде шанс на своя съперник и направи победата си още по-изразителна.

 

Седем баскетболисти на гостите завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен бе Омари Гудул с 19 точки. Неманя Милошевич завърши със 17 точки. По 12 точки вкараха Кийт Клантън (плюс 11 борби) и Божидар Аврамов. С по 10 се отчетоха Павлин Иванов, Асен Великов и Дарил Браянт.

 

За Спартак Плевен най-резултатен бе Константин Коев с 26 точки. Николай Маринов отбеляза 16, а 11 добави Ивко Ивков.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи