Прогнозите за А група: Андрей Иванов не може да победи Атлетик сам


Прогнозите за А група: Андрей Иванов не може да победи Атлетик сам
25-03-2018 11:00 | BGbasket.com

Днес е последният кръг от надпревaрата в А група. Ние от BGbasket.com отново се доверихме на компетентното мнение на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Той направи своите прогнози за предстоящите сблъсъци.

 

Чавдар Троян - ИУ Варна
Победа за ИУ. Този път отборът ще бъде в пълен състав. Треньорът Петко Делев разполага с по-класни и по-обиграни състезатели. Варненци ще направят всичко възможно да завършат сезона с победа. Не очаквам Чавдар да изненада ИУ. Дори да играят с всички играчи, домакините няма как да се противопоставят на съперника си.
Фаворит: ИУ Варна

 

Берое-2 - БУБА Баскетбол
Победата за БУБА е най-очакваното нещо в този мач. Домакинството не е фактор за крайния резултат, поради липсата на редица добри играчи. Ще бъде изненада, ако Берое победи. Но пък не вярвам, че баскетболистите на БУБА няма да искат да спечелят. Изживяха много тежко загубата от ИУ. Те искаха да завършат сезона без загуба, но все пак трябваше да усетят вкуса й. Ники Николов няма да участва в мача и това е големият минус за тима на Бойко Миленков.
Фаворит: БУБА Баскетбол

 

Шумен - Атлетик
Атлетик разполага с по-опитен състав и има по-добри играчи в отбора. За сметка на това Шумен разполага с един коз и това е Андрей Иванов. Не всеки път неговите около 20 точки и 20 борби са достатъчни за победа. Така, че трябва да има невероятна подкрепа от поне още двама-трима играчи. Баскетболистите на Атлетик имат предимство, защото тренират и играят заедно, докато Андрей не тренира с отбора и участва само в мачове. По принцип домакинството е фактор заради нестандартната зала, но мисля, че в този мач няма да има голямо значение.
Фаворит: Атлетик

 

Балкан-2 - Рилски спортист-2
Домакинското предимство и повечето опитни играчи са големите плюсове на Балкан. Докато в Рилски спортист имаме двама заподозрени - Мирослав Васов и Николай Гелов. Те не са толкова опитни. Не се очаква никаква изненада в този мач.
Фаворит: Балкан-2

 

ЦСКА - Академик София-2
Академик София ще спечели, защото ЦСКА е в криза. Основни състезатели в тима на домакините са контузени и това ги принуждава да играят с по-неопитни и млади играчи. В Академик пък вече има едно създадено ядро, което натрупа доста опит в А група и НБЛ. Дори отсъствието на Марио Мирчев няма да е проблем за гостите да се справят със съперника си. Има достатъчно добри баскетболисти в отбора.
Фаворит: Академик София-2

 

Черноморец - Видабаскет
Това е дербито в дъното на класирането. Победата ще бъде за Черноморец. Домакинското предимство и опитните състезатели ще бъдат козовете в срещата за тима от Бургас. Докато от другата страна има двама играчи, които носят цял сезон отбора на гърба си поради липсата на други състезатели. Не виждам с какво Видабаскет ще успее да се противопостави на съперника си.
Фаворит: Черноморец

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Кирил Петров, Рилски спортист-2, Балкан-2, Берое-2, Черноморец, Шумен, ИУ, Атлетик, БУБА Баскетбол, Чавдар Троян, ЦСКА, Видабаскет, Академик София-2
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини