Стефан Михайлов: Възможно е да има глоби


Стефан Михайлов: Възможно е да има глоби
(сн. LAP.bg)
24-03-2018 21:57 | Ваня Николова

Треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов обясни причините за загубата от Будучност в полуфиналната среща в Адриатическата лига. Според наставника лошото начало на домакините е попречило на тима да стигне до битката за трофея.

 

„Играхме много слабо в първите 15 минути и позволихме на отбора на Будучност да ни вземе 18 точки преднина, за което сме си виновни ние. Неизпълнение на поставени задачи, неизпълнение на изисквания в нашия отбор. Оттам отборът на Будучност успя да ни накаже. Хвърлихме много сили, успяхме да се върнем до 3 точки и там отново допуснахме грешки. Изтървахме много наказателни удари, изтървахме много чисти ситуации под коша, което даде възможност на Будучност да направи преднината и да я задържи до края“, каза Михайлов.

 

„Може би имаше повече притеснение в някои момичета, повече разсеяност в някои хора, не мога да си го обясня. Беше доста безотговорно поведението им първите минути, когато бяха на игрището, и в първите минути, когато влизаха на игрището. Съвсем естестевено в такива моменти ни наказават. Неиздържане на нерви. Тук се пуска да се играе по-твърд баскетбол. Изнервиха се нашите момичета. Ние имаме три неспортменски фаула в този мач. Имаме фаул, който е в бонус. Само там сме подарили 7-8 точки. Падаме със 7 точки. Лошо изпълнение на наказателни удари, лошо под коша, оттам нещата се натрупват в полза на Будучност“, добави треньорът на Монтана.

 

Той заяви, че е много вероятно в тима да има глоби за определени състезателки. „Възможно е и до там да се стигне. Имаме непрофесионална проява на баскетболистка. Всеки има нерви, но няма начин да има такова поведение. Има начини, с коио можем да поправим тази грешка“, завърши Стефан Михайлов.

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи