Стефан Михайлов: Има израстване в отбора


Стефан Михайлов: Има израстване в отбора
(сн. LAP.bg)
25-03-2018 19:08 | Ваня Николова

Треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов направи оценка на представянето на българския тим през сезона в Адриатическата лига. Отборът от северозападния град завърши турнира на трето място, след като днес победи Цървена Звезда.

 

„Хубава победа за нас. Успяхме да станем трети, което за разлика от миналогодишното ни участие, е стъпка напред. Смятам, че като отбор и игра също сме израстнали. Направихме доста добри мачове в Адриатическата лига. Успяхме да победим абсолютно всички, дори двата отбора, които са на финал. Смятам, че имахме доста добри мачове срещу тях. Имаше три отбора на доста добро ниво. Единият от тях трябваше да не участва на финала. За съжаление, не стигнахме финал, но като цяло участието ни е положително. Въпреки загубата вчера, момичетата успяха да се вдигнат и да оценят, че и мачът за трето място има стойност“, каза Михайлов.

 

Преди година отборът на Монтана 2003 беше четвърти, сега е трети. На въпрос какво да очакваме за следващия сезон, треньорът заяви: „Ако има възможност да прескочим второто и да отидем направо на първото място, ще бъде добре. Трябва да се има предвид, че това са отбори от бивша Югославия с доста млади баскетболистки и те всяка година вървят напред. Както нашият отбор се представи по-добре от миналага година, така и Лигата е отишла едно ниво нагоре. Следващата година ще бъде силна Лига. Доста отбори не от Балканския полуостров имат желание да се включат, да играят. Хората, които я управляват, се опитват да я развиват, така че догодина ще бъде интересно. Нищо не се знае. Ние си имаме постепенни задачи, стъпка по стъпка.“

 

„Като организация на Финална четворка смятам, че отборите са доволни. Няма какво да се лъжем, изоставаме по отношение на залата. Иначе всичко друго с домакинство, организация, награди е на добро ниво. Ние миналата година бяхме в Подгорица. Освен залата, друго различно не се вижда. Община Монтана и кметът Златко Живков имат опит. Той е показал, че може да организира финални турнири по най-добрия начин. Тук имаше финал за Купа България при жените, финали за Купа България по волейбол за мъже“, завърши Стефан Михайлов.

 

Ваня Николова, пратеник на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи