Баскетболният отбор на Балкан за момчета до 13 години ще вземе участие на турнир в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево, който ще се проведе от 29 март до 1 април. Това е шестото издание на мащабния проект, който е за пет възрастови групи. В него ще вземат участие 84 отбора от Словения, Сърбия, Италия, Австрия, България и домакините от Босна и Херцеговина. Освен момчета, паралелно ще има и турнир за момичета в три възрасти с 22 отбора.


Във възрастовата група до 13 години има четири предварителни групи. Балкан с треньор Николай Пеев е в група С заедно със словенския Триглав Кран и представителите на домакините Спарс от Сараево и Спартанс от Живнице.


Отборът на Балкан заминава за Сараево днес. Първият му мач е в петък, 30 март, от 11:20 ч. местно време с тима на Спарс. В събота сутринта от 8:00 ч. местно време негов съперник ще бъде словенският Триглав, а от 12:10 ч. - Спартанс Живнице.


Напред продължават само първите отбори от четирите групи. Полуфиналите са вечерта на 31 март. В единия победителят от група С ще срещне първенеца от група D, в която са Раднички Горажде и Соколац от Босна и Херцеговина, словенските Връхинка и Раденска Креатив. Полуфиналите са вечерта на 31 март.


Мачовете ще се играят в четири зали. Регламентът е четири части по 7 минути. В календара на проявата има и свободни часове за желаещите допълнителни мачове отбори.