Славия удари Берое Стара Загора след 23 точки пасив


Славия удари Берое Стара Загора след 23 точки пасив
(сн. БФБ, архив)
31-03-2018 18:53 | BGbasket.com

Славия поднесе една от изненадите в женското първенство до момента. Баскетболистките на Силвия Пеева победиха у дома един от фаворитите в шампионата Берое Стара Загора с 62-58. Двубоят бе много оспорван, а победителят бе определен в последните секунди. Славия изоставаше с 23 точки през първото полувреме, но успя да обърне развоя на мача. В игра за столичния тим влязоха едва шест баскетболистки, като сред отсъстващите бе и една от най-добрите състезателки Стефка Николова.

 

Това бе първа победа на Славия срещу този съперник. До момента, с изключение на Хасково 2012 и Монтана 2003, нито един друг отбор не беше успявал да победи Берое през сезона.

 

След този двубой тимът от Стара Загора заема второто място във временното класиране с 6 победи и 3 загуби, докато Славия е с баланс 4-5. По всяка вероятност тези два отбора ще се срещнат и в плейофите.

 

В следващия кръг Славия гостува на Монтана 2003, а на Берое Стара Загора предстои визита на Рилски спортист.

 

Гостите взеха инициативата от самото начало и след десет минути игра водеха със 17-8. Разликата достигна 23 точки през втората част и по всичко изглеждаше, че баскетболистките на Таня Гатева ще си решат мача още преди почивката. След това обаче Славия направи серия от 17-1 и намали изоставането си само на 7 точки.

 

След паузата домакините продължиха да оказват сериозна съпротива на своя съперник. В средата на третата част те стигнаха до пълен обрат, но преди заключителния период Берое Стара Загора отново бе напред с 4 точки. Драмата продължи и през последната част. Гостите поддържаха крехък аванс, но малко повече от минута преди края Антония Филипова даде преднина на своя тим при 57-56. До края Славия не позволи на тима от Стара Загора да се върне в мача и спечели.

 

Най-резултатна за успеха бе Естер Мичева с 20 точки. Емилия Янчева отбеляза 14, а Мартина Николова се отчете с 10 точки и 9 борби.

 

За Берое Стара Загора единствената с двуцифрен точков актив бе Теодора Динева, която завърши с 15 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Славия, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи