Рилски спортист оцеля в трилър срещу Берое


Рилски спортист оцеля в трилър срещу Берое
(сн. LAP.bg)
06-04-2018 19:03 | BGbasket.com

Рилски спортист записа победа №15 в редовния сезон на мъжкия шампионат като домакин на Берое с резултат 79-77. Отборите изиграха много интересен и оспорван мач, преминал през обрати и решен в последната минута. Така самоковският отбор запазва добри позиции в челната четворка с 15 победи и 6 загуби до момента. Старозагорци са с 9 победи и 11 загуби до момента и са веднага след четворката заедно с Академик. В следващия кръг самоковци ще бъдат гости на Ямбол, а старозагорци ще посрещнат Балкан в пореден труден мач.

 

Домакините бяха по-силни през първата четвърт и бяха напред в резултата през повечето време, като на моменти се откъснаха с двуцифрена разлика. Те останаха напред през цялата втора десетка, като разликата беше около 5-6 точки, а на почивката водеха с 39-33.

 

След отлично начало на второто полувреме за Берое бързо стопи разликата и поведе в резултата и след оспорвани минути до края на третата четвърт водеше с 59-55. В началото на последния период Рилецо си върна водачеството, а Берое остана близо до самия край на мача. При по-малко от 30 секунди до края и 5 точки за домакините Станислав Цонков проби и вкара кош с фаул за 75-77 и 18 оставащи секунди. Последва един точен от два наказателни удара за Йордан Бозов, след което Тихомир Желев беше точен два пъти за точка разлика. Бозов отново беше фаулиран и отново вкара един наказателен, а в последната си атака старозагорци стреляха два пъти от тройката, но пропуснаха и Рилски спечели.

 

За Рилски в игра се завърна капитанът Йордан Бозов, който беше на терена 21 минути и записа 9 точки и 3 асистенции. Най-резултатен с 18 плюс 6 борби беше Еван Равънел, 11 отбеляза Мартин Маринов, а 10 – Златин Георгиев. В мача тимът беше без Травис Тейлър.

 

За Берое Филип Виденов завърши с 18 точки и 5 борби, 16 вкара Александър Янев, а 12 – Тихомир Желев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи