Прогнозите на Бойко Младенов: Ямбол може да вгорчи живота на Рилецо


Прогнозите на Бойко Младенов: Ямбол може да вгорчи живота на Рилецо
09-04-2018 19:00 | BGbasket.com

Празниците свършиха и баскетболните сблъсъци отново са на дневен ред. Преди 24-ия кръг от първенствотo се доверихме на бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите двубои.

 

Академик София - Спартак Плевен
Очаквам момчетата на Жоро Давидов да запишат втора победа. Ще им бъде доста трудно. Спартак Плевен не е за подценяване. Отборът не е по-слаб от домакините, но в Правец се играе трудно. Баскетболистите на Академик са много мотивирани да спечелят. Очаквам резултатен мач с минимална преднина за домакините. Не изключвам възможността играчите на Александър Дяковски да победят. Много е важно на кой отбор повече ще му върви играта от тройката. Можем да наречем този мач таланта срещу опита. Не искам баскетболситите на Спартак да ми се обидят. Да не си помислят пък, че те нямат талант. Дори гостите от Плевен да спечелят, те няма как да продължат в плейофите. Мотивацията им ще бъде големия проблем.
Фаворит: Академик София

 

Ямбол - Рилски спортист
За Рилски спортист победата е задължителна. Не само в този мач, а и във всички до края на сезона. Това създава по-голямо напрежение в отбора. Ямбол пък показа, че играе добре срещу този съперник като домакин. Мачът ще бъде интересен, но поради факта, че успехът е задължителен за отбора от Самоков, няма да си позволи да го загуби. От друга страна пък гостите може и да се пренавият. Понякога, когато имаш голямо желание, нещата не ти се получават. Те ще излязат за победа. Ако Ямбол не предложи отговор на техните намерения, ще спечелят много лесно. Ако обаче подценят съперника и мислят, че баскетболистите на Иван Чолаков ще се предадат, могат да си вгорчат сами живота.
Фаворит: Рилски спортист

 

Академик Бултекс 99 - Черно море Тича
За Академик Бултекс мачовете до края на сезона също са много важни, с оглед на крайното класиране преди плейофите. За сметка на това Черно море винаги може да обърка сметките на някой отбор. Домакините натрупаха доста самочувствие и показват доста добри игри. Отборът е тотално комплектован. Под коша Димитър Димитров и Никола Маравич играят много добре. Варненци няма да имат аргументи срещу тях. Въпреки всичко Черно море играе много силно срещу добрите отбори и в ситуациите, в които няма какво да губи. Може и да се получи дерби, но мотивацията на Академик ще бъде доста по-голяма. Играчите на Дарин Великов все пак могат да пропукат пловдивчани, защото излизат без напрежение.
Фаворит: Академик Бултекс 99

 

Берое - Балкан
Дербито на кръга. Очаквам Берое да излъже един от топ отборите в България. Засега Рилски спортист и Левски Лукойл се спасиха. Сега обаче е ред на Балкан. Това е много тежък мач за прогнозиране. Баскетболистите на Любо Минчев са много амбицирани. Малко не им достигна да спечелят мача в Самоков. Вече могат да се конкурират с отборите в четворката. В Стара Загора ще се получи страхотно дерби. Дори е възможно да се стигне до победа за Берое, но въпреки всичко фаворит остава Балкан. Всъщност смятам, че Балкан ще спечели, ако в състава се завърне Христо Захариев. Ако той не играе, има шанс домакините да спечелят. Балкан се чувства ощетен от служебната загуба от Академик Бултекс и е готов да покаже на всички, че е най-добрия отбор . За сметка на това Берое изглежда съвсем различно с Филип Виденов. Той дава повече увереност и самочувствие на отбора.
Фаворит: Балкан

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик София, Спартак Плевен, Берое, Балкан, Академик Бултекс 99, Черно море Тича, Ямбол, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи