Любомир Минчев: Победата ни дава самочувствие


Любомир Минчев: Победата ни дава самочувствие
(сн. LAP.bg)
11-04-2018 20:41 | BGbasket.com

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе доволен от убедителната победа срещу Балкан в мъжкото първенство. Наставникът сподели, че този успех ще даде повече самочувствие и увереност на тима му преди плейофите. Ето какво за още Минчев след мача пред БНТ:

 

„И в други мачове сме имали убедителни победи, но това е отбор от първите три. Доскоро бяха водачи в Лигата. Записахме изразителна победа срещу един от сериозните отбори в първенството. Доволен съм, че бихме и то с голяма разлика, но не и от това, че като противникът сменяше защитите, ние допуснахме елементарни детски грешки. Завършихме мача с над 20 грешки.

 

Не бях доволен и от започването на третата четвърт. За първите четири минути получихме 19 точки. Това е липса на абсолютно всякаква концентрация. Мотаят се някъде по съблекалните. Допуснахме същото нещо, когато играхме и контрола с Балкан преди третото завъртане. Това, което ни помогна също, е техният по-лош процент стрелба, особено през първото полувреме. Доволен съм от победата и от старанието в защита, като изключим първите четири-пет минути на третата четвърт.

 

За нас беше цел да подсилим подкошието с височина и атлетизъм, защото това ни беше голям проблем в месеците, които бяхме без Адам Кемп и Алекс Дейвис. Това ни беше основната задача.

 

Тази победа не ни дава нищо като промяна в класирането. Никога не съм правил сметки. Това, което ни дава тя, е самочувствие и увереност преди плейофите. Бяхме много близо и срещу Левски Лукойл, и срещу Рилски спортист, но все се разминавахме с победата“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи