Башкими екзекутира Рилски спортист


Башкими екзекутира Рилски спортист
(сн. LAP.bg)
14-04-2018 20:26 | BGbasket.com

Български финал няма да има в десетото издание на Балканската лига. Домакинът на финалната четворка в Самоков Рилски спортист загуби от Башкими със 71-72 във втория полуфинален мач. Така първият отбор в редовния сезон ще срещне втория Блокотехна в мача за третото място, а петият Башкими ще се изправи срещу третия Левски Лукойл с спор за титлата.

 

Мачът започна много лошо за Рилски спортист, след като Башкими вкара 22 срещи 11 точки в първите минути. Разликата се запази двуцифрена след първата четвърт при 24-14. Домакините се съвзеха през втората част и успяха да стопят пасива си, като на почивката поведоха с точка за 35-34.

 

Цялото второ полувреме премина през много обрати и разликата в полза на който и да е от отборите беше минимална, а всичко остана да се реши в последните атаки от мача. При три минути до края Башкими водеше с точка, а след дълга точкова суша за отборите Златин Георгиев застана на наказателната линия при 65 секунди до края и изведе Рилецо с точка напред. При 40 секунди до края Башкими отбеляза за 70-69. Йордан Бозов проби и вкара за обрат, спирайки часовника на 19 секунди. В ответната атака обаче Арън Мос застана на линията след нарушение на Златин Георгиев и не трепна, за да оформи крайния резултат.

 

Мос беше най-резултатен за победителите с 19 точки, като добави и 9 борби. Винсент Золо добави 13 точки и 7 борби.

 

За българския отбор Златин Георгиев отбеляза 18 точки и хвана 9 борби, 17 добави Йордан Бозов, а с 14 и 19 борби се отчете Травис Тейлър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАШКИМИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Башкими, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи