Прогнозите за Купата на БФБ: ИУ и БУБА са големите фаворити


Прогнозите за Купата на БФБ: ИУ и БУБА са големите фаворити
14-04-2018 14:36 | BGbasket.com

Преди старта на турнира за Купата на БФБ отново се доверихме на компетентното мнение на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за сблъсъците от полуфиналната фаза днес.

 

ИУ Варна - Атлетик
Фаворит е ИУ. Подсилиха се с най-полезния играч в А група Андрей Иванов. Също така отборът има по-сработен състав и по-опитен треньор. Проблемът им не беше в подкошието, но сега имат един наистина много добър борец под коша. Това им дава голямо предимство. Петко Делев разполага с играчи на всички позиции. Цяла седмица всички имаха възможността да тренират със състезателите от Черно море Тича и това е голям плюс. Двата отбора си имат закачка още от сезона в А група, но ИУ разполага с по-класни играчи и по-дълга пейка. Варненци превъзхожда съперника си с колективната игра. За сметка на това в Атлетик има скандали между играчите за това кой да се изявява като лидер. Има прекалено много индивидуални състезатели.
Фаворит: ИУ

 

БУБА Баскетбол - Чавдар Троян
Буба също се подсили за турнира. Шампионите на А група взеха центъра Кръстан Кръстанов. На този етап той не може да бъде фактор, защото се върна в игра след тежка контузия. Той обаче е сработен с останалите момчета, играят заедно, познават се. Ако Радослав Кочев пък беше се разбрал с Чаавдар Троян, щеше да даде острота в нападение. Щяха да бъдат по-агресивни и щеше да направи разликата. В този си вид обаче играчите от Троян трябва да надскочат себе си, а баскетболистите на БУБА да не играят. Играчите на Мануел Марков има леко предимство с това, че са имали повече възможности да играят в тази зала в София. Отборът разполага с по-качествени играчи. Имат много добри единици, които са бъдещето на баскетбола ни.
Фаворит: БУБА Баскетбол

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Кирил Петров, ИУ, БУБА Баскетбол, Чавдар Троян, Атлетик, Купата на БФБ
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини