Прогнозите за Купата на БФБ: ИУ е големият фаворит в турнира


Прогнозите за Купата на БФБ: ИУ е големият фаворит в турнира
15-04-2018 11:00

Днес са финалите от турнира за Купата на БФБ. Броени часове преди сблъсъците в зала "Универсиада", отново се доверихме на треньора от школата на Черно море Тича Кирил Петров. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за срещите.

 

Атлетик - Чавдар Троян
Давам предимство за Атлетик. Това е по-класният, по-сработен отбор и с по-дълга пейка. За да поднесат изненада, всички баскетболисти на Чавдар Троян трябва много да се надскочат. Трябва трима човека да вкарат по 30 точки, а това е невъзможно. Атлетик има домакинско предимство с оглед на това, че турнира е в София. Няма значение, че не играят в собствената си зала, в състава има играчи, които са израснали в тази зала.
Фаворит: Атлетик

 

ИУ - БУБА Баскетбол
Ще бъде много тежък мач. Давам предимство за ИУ. Ще се получи тактическо надлъгване между треньорите Петко Делев и Мануел Марков. Двата отбора имат много качествени играчи на всички позиции. Ще се получи дерби, от което ИУ ще излезе победител. Все пак отборът има няколко спечелени купи. Отборът е по-опитен в такива мачове. Това ще им даде предимство срещу по-младия състав на БУБА. Ще се получи хубав мач. Много е важно кой ще играе по-добре в защита. Психологическият момент също има много голямо значение. Все пак това е финал, залогът е голям. Който издържи на напрежението, ще спечели титлата. Единственият вариант ИУ да загуби е, ако по-опитните играчи подценят ситуацията.
Фаворит: ИУ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кирил Петров, ИУ, БУБА Баскетбол, Чавдар Троян, Атлетик, Купата на БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи