Атлетик с втори бронз след кош в последната секунда


Атлетик с втори бронз след кош в последната секунда
(сн. BGbasket.com)
15-04-2018 14:43 | BGbasket.com

Атлетик завърши на трето място в турнира за Купа БФБ. В малкия финал тимът победи Чавдар Троян с 93-92 след истинска драма в края. след няколко смени на водачеството в последната минута от мача Тодор Захариев вкара в последната секунда. Така столичани завършват сезона с втори комплект бронзови медали, след като завършиха трети и в първенството на А група, а троянци за втори път остават четвърти.

 

Атлетик беше по-силен в първите минути на мача и се откъсна с 9 точки напред, но Чавдар успя да стопи част от разликата на 3 точки в края на първия период. През втората част разликата отново се увеличи, като до почивката стана двуцифрена за 50-40. Атлетик остана напред след почивката, но серия от 9-2 на Чавдар в края на третата част обърна резултата и след 30 минути троянци водеха със 71-63. Най-интересни и оспорвани бяха последните 10 минути от мача.

 

Чавдар остана дълго напред, но минута и половина преди сирената Атлетик изравни, след което поведе с две точки. В рамките на последната секунда водачеството беше сменено три пъти, като при 5.4 секунди до края троянци водеха с точка и Атлетик имаше атака. Станислав Славейков получи топката и стреля, но пропусна, а Тодор Захариев добави топката в последната секунда и подари победата на отбора си.

 

Станислав Славейков наниза 27 точки за победителите, 17 плюс 5 борби добави Михаил Танев, а 16 плюс 7 регистрира Тодор Захариев.

 

За Чавдар над всички с 37 точки и 13 борби беше Филип Каменов, 22 точки и 7 асистенции добави Ценко Наков, а 11 точки и 5 асистенции записа Тодор Колев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АТЛЕТИК - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ 2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа БФБ, Атлетик, Чавдар Троян
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи