БУБА приключи сезона с втори трофей


БУБА приключи сезона с втори трофей
(сн. BGbasket.com)
15-04-2018 16:54 | BGbasket.com

БУБА баскетбол спечели втори трофей при мъжете този сезон. Тимът триумфира в турнира Купа БФБ в зала „Универсиада“ след победа с 93-67 срещу Икономически университет Варна във финалния мач. Победата на шампиона от първенството на А група беше категорична и той доказа доминацията си във втората дивизия. Варненци пък си тръгнаха с втори трофей за второ място от този сезон. 

 

БУБА започна мача със страхотно темпо в нападение и бързо натрупа точков актив. Варненци успяха да отвръщат само в първите минути, но в края на първата част успеваемостта на БУБА се вдигна и разликата бързо стана 13 точки. Играчите на Мануел Марков продължиха да контролират мача до почивката и увеличиха разликата още за 53-36.

 

След подновяването на играта Иван Алипиев и Александър Милов продължиха да наказват съперника и разликата бързо скочи над 20 точки, като БУБА продължаваше да поддържа високото темпо. След 30 минути резултатът вече беше 79-53.

 

При шест минути и половина преди края на срещата Андрей Иванов получи контузия на ръката, но в този момент се оказа, че в залата няма дежурен лекар и мачът бе прекъснат. Играта бе спряна за около 10 минути, след което играта бе подновена. Оказа се, че организаторите – столичните клубове БУБА и Атлетик не знаят за липсата на лекар, а той си е тръгнал на почивката на финалния мач.

 

До края темпото спадна, а след като изходът вече беше ясен, отборите доиграха спокойно мача.

 

Иван Алипиев получи трофея за MVP на турнира, след като изигра отличен мач за победителите. Той завърши с 28 точки, 11 борби и 5 асистенции. Александър Милов добави 27 точки и 7 борби.

 

За ИУ Андрей Иванов отбеляза 18 точки и хвана 6 борби, а с 14 плюс 4 се включи Кристиян Кръстев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ - БУБА БАСКЕТБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ 2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ 2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа БФБ, ИУ, БУБА баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи