Дарин Великов: Седмото място би било справедливо


Дарин Великов: Седмото място би било справедливо
(сн. LAP.bg)
17-04-2018 12:25 | BGbasket.com

Черно море Тича посреща Спартак Плевен утре в среща от мъжкото първенство. Последната победа на варненския тим е точно срещу състава на Александър Дяковски и Дарин Великов се надява отборът му отново да влезе в победна серия преди началото на плейофите.

 

„Всички - състезателите, треньорското ръководство и публиката, очакват от мача със Спартак само едно – победа“, заяви старши треньорът на „моряците“ Дарин Великов. „Доста време вече нямаме успех. Имахме много лошо изиграни двубои, други срещи ги играхме добре, но пак бяхме надиграни. Допуснахме и загуби, които не бяха предвидени. Така че в този двубой ни интересува единствено победата. Сигурен съм, че ще направим всичко възможно да постигнем целта. Имахме трудности с тренировъчния процес в края на миналата седмица, заради отсъствието на много играчи, които взеха участие за ИУ Варна в турнира за Купата на БФБ, но това не ни оправдава. Ще използваме всички тренировки до последно да бъдем в оптимална форма за края на сезона. Победата ни е крайно необходима“.

 

През този сезон Черно море тича постигна четири успеха срещу Спартак – два в първенството и два в турнира за Купата на България. „Няма удобен отбор в Лигата. Спартак като игра и стил е доста неудобен противник. Плевенските баскетболисти играят разкрепостено. Стилът им е атакуващ, със стрелба от далечно разстояние. Играят така наречен не прав баскетбол. Затова въобще не си правим илюзии, че ще ни е лесно. Това че сме побеждавали Спартак, не означава нищо. Очаквам труден мач, но в който ще бъдем крайни победители. Това трябва да стане, защото все пак имаме някакви цели и амбиции, които минават през задължителен успех“, каза още Великов.

 

„Реално нещата, които ни се случиха през годината, не пожелавам на никого. От дълги години съм треньор в България, но в такива ситуации не бях изпадал. Реално започнахме първенството от петия кръг, след това имахме прекалено много контузени баскетболисти, напуснаха ни играчи. Така че, ако стигнем до седмото място, според мен ще бъде справедливо. Амбициите ни бяха по-големи, но поради стечение на обстоятелствата и неволите които ни преследват през сезона, трябва да се постараем да стигнем до седмото място.“, завърши Великов.

 

Двубоят между Черно море Тича и Спартак е в сряда (18 април), от 18:30 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна. До момента "моряците" са осми в класирането с баланс 5-16, преди тях е Ямбол с победа повече. Спартак е на последната позиция с един успех от 22 мача.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов.
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи