Балкан спечели зрелищно дерби с Левски Лукойл


Балкан спечели зрелищно дерби с Левски Лукойл
(сн. LAP.bg)
21-04-2018 20:17 | Мария Маринова

Балкан победи Левски Лукойл в дербито на кръга в мъжкото баскетболно първенство със 79-71. Двата тима изиграха много оспорван мач, като до последните минути не се знаеше кой ще спечели.

 

Извън групата на столичния тим останаха Станимир Маринов и Алекс Симеонов. Гардът загряваше преди срещата, но има травма в коляното и все още не е напълно готов за игра, затова на негово място бе включен Деян Карамфилов.

 

Любопитното е, че в „Арена Ботевград“ имаше агитки на три отбора. Освен феновете на домакините, от София беше дошла и група, която подкрепяше „сините“. В залата имаше и привърженици на ЦСКА-София. По-рано днес те бяха на мача на футболния отбор на Балкан от Югозападната Трета лига срещу ЦСКА 1948.

 

Това бе 18-а победа за Балкан, като тимът има и пет загуби. Левски Лукойл е с баланс 17-6, но двата тима са с еднакъв брой точки заради служебната загуба на домакините.

 

В последния кръг Балкан приема Рилски спортист, докато Левски Лукойл е домакин на Академик София.

 

Гостите започнаха по-добре срещата и поведоха с 14-6. След това обаче „зелените“ отвърнаха с 9 безответни точки и излязоха напред в резултата за първи път в срещата, като минималният им аванс се запази и след десет минути игра. Левски Лукойл отново дръпна с 5 точки в началото на втория период, но след това Балкан направи серия от 20-5 и поведе с двуцифрена разлика. На почивката двата тима се оттеглиха при 40-33 в полза на домакините.

 

След паузата баскетболистите на Константин Папазов заиграха по-добре и изравниха за 44-44. Балкан обаче отново взе инициативата и преди решителните десет минути имаше преднина от 10 точки. През заключителния период тимът на Небойша Видич поведе с 15 точки, но съперникът му намали изоставането си на 5 по-малко от три минути преди сирената. Домакините обаче не допуснаха обрат и спечелиха.

 

Най-резултатен за победителите бе ДиВон Уошингтън с 21 точки и 7 борби. Венцислав Петков добави 13 плюс 5 борби и 4 асистенции, а 11 точки и 7 овладени топки регистрира Христо Захариев.

 

За Левски Лукойл Божидар Аврамов отбеляза 21 точки. 15 вкара Неманя Милошевич, а Кийт Клантън записа 12 плюс 16 борби и 5 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи