Тити Папазов: Първото място е награда от Господ


Тити Папазов: Първото място е награда от Господ
(Снимка: LAP.bg)
24-04-2018 22:03 | BGbasket.com

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов изведе тима си до първото място в редовния сезон в мъжкото първенство, и сподели, че от днес започва решителната част.

 

"Сините" ще играят срещу Черно море Тича в първия кръг на плейофите, а в последния си мач се наложиха над Академик София.

 

"Казах на играчите, че ако станем първи в редовния сезон, това ще е награда от Господ. Грешката, която Балкан направи, още 100 години няма да се случи. Академик Бултекс бе 37 минути по-добрият отбор срещу нас, и ако не бяхме победили с продължение, те щяха да играят за първо място. Никой не е играл за нас, всеки игра за себе си. Техническа грешка и късмет ни помогна. Смятам, че сме го заслужили. От днес започва същинската част," заяви Папазов.

 

Ето и още от думите му:

 

"Ако за всички вас на 2 януари всичко приключваше, за нас започна. Ние започнахме с очакването едва ли не по презумпция да сме първи и всичко е спечелено. Надявам се, вярвам в качествата на отбора и смятам, че ние имаме по-големи шансове да станем първи. Ако това се случи, ще е една от най-сладките титли, защото минахме през много трудности. Всеки от нас прекалено отговорно приема мисията. Спортът е нещо, което е поправимо. Вчера почина моята майка, и аз днес казах, че в живота само едно не е поправимо. Затова исках да оставим страха в съблекалнята."

 

"Имаме 35 дни да заслужим това, което сме изстрадали. Пожелавам на всеки мой колега да има възможността да работи с такива играчи и в такива условия, и да успее от тези 14 много добри играчи да направи отбор, в който много от тях трябва да жертват егото и класата си, за да има отбор. Когато започна това, идеята бе да се направи нова крачка напред. Силно се надявам, че ще можем да реализираме амбициите на господин Златев. Ние имаме най-голямото за мен име в спорта в България, имаме нужда от кредит, от публиката, от съдбата, защото нашият проект не е за утре, той е за бъдеще. Ако нещо се изпълнява от нашия проект до момента, това е играта на момчетата от Академик. Има деца, в които трябва да вярваме."

 

"Това Божидар Аврамов да стигне до това да е лидер, е заслуга и на тези, които тренират с него всеки ден. Аз благодаря на тези момчета. На мен ми тежи, когато хора с потенциал плащат сметката за това отборът да върви напред. Станимир е с неприятна контузия, която се надяваме да отшуми до четвъртък-петък. Той, заедно с Божидар, има качествата да водят отбора. Милошевич има бременна приятелка, която трябваше да откара до Черна гора и се връща утре. Кийт Клентън и Асен Великов положиха много усилия и сметнах да ги запазим. Няма играч в Левски, който да не е в Топ 3 на който и да било друг отбор в България."

 

"Предимството на Левски, не го правя от скромност, е дължината на състава. Ако съм успял да им вменя, че всяка роля е много важна, значи имам арсенал от 14 играчи, които в един плейофен период е капитал. Хора, които наистина са потиснали егото си и са работили за каузата Левски Лукойл, днес показаха, че са големи мъже. Сега влизаме в периода, в който се вадят кестените от огъня."

 

"Благодаря на Асен Николов, независимо, че и Академик Бултекс 99 игра за себе си. Той е млад, амбициозен треньор, докарва отбора си до второ място в тази тежка година. Пожелавам му да мине четвъртфиналната фаза."

 

"Аз смятам, че публиката на Левски ще се върне. Ние утре ще бъдем с футболния отбор на Левски. Като победители от редовния сезон, дано нашето присъствие помогне. Футболният Левски е на прав път. Клуб с хоризонт, с хора, които прекалено много обичат и вярват. Ако някой преди 9 години бе казал на феновете на Левски, че 9 години няма да пият шампионско шампанско, никой нямаше да повярва. Затова се надявам, че ще бъдат зарадвани сега. Резултатът ще е благодарност за тях. Имаме нужда от шестия си играч."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи