Баскония върна една победа на шампиона


Баскония върна една победа на шампиона
(сн. euroleague.net)
25-04-2018 00:03 | BGbasket.com

Саски Баскония оцеля в плейофната серия от Евролигата срещу Фенербахче. Испанският тим спечели мач №3 като домакин с резултат 88-83 и намали резултата в серията на 1-2 победи. Следващата среща на отборите е в четвъртък, като при победа на действащия шампион той ще се класира за финалната четворка, а при нова победа на Баскония серията ще се върне в Истанбул за пети решителен мач.

 

След много равностойна първа четвърт домакините избухнаха през втората и я спечелиха с десет точки разлика. Фенербахче обаче беше по-силен след почивката и успя да стопи разликата, като се приближи само на точка от съперника си след 30 минути игра. Баскония започна последната четвърт със серия от 15-0, с което реши мача в своя полза. Въпреки че Фенерите отвърнаха с 11-2 и се бориха до края, не успяха да стигнат до обрат.

 

Родриг Бюбоа допринесе за победата на отбора си с 21 точки и 7 асистенции, а по 12 точки вкараха Йоханес Фоктман и Венсан Поарие.

 

За Фенербахче дабъл дабъл от 17 точки и 10 борби направи Ян Весели, 14 плюс 11 асистенции добави Костас Слукас, а с 13 точки се отчете Луиджи Датоме.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САСКИ БАСКОНИЯ - ФЕНЕРБАХЧЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Саски Баскония, Фенербахче, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи