Людмил Хаджисотиров: Целите плейофи ще бъдат много интензивни и интересни


Людмил Хаджисотиров: Целите плейофи ще бъдат много интензивни и интересни
(Снимка: LAP.bg)
25-04-2018 17:34 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров очаква интересна серия срещу Берое в първия кръг на плейофите. Отборът от Самоков завърши на четвърто място в редовния сезон и излиза срещу старозагорци в спор за място на полуфиналните плейофи.

 

Рилски спортист спечели Купата на България и завърши на първо място в редовния сезон на Балканската лига и беше избран за отбор номер 1 на месец март в анкетата на спортните редакции, а Людмил Хаджисотиров беше награден за треньор номер 1 на месеца. Баскетболният отбор получи 11 гласа и взе наградата за първи път.

 

"Спечелването на Купата е най-сладкият момент в треньорската ми кариера досега. Този успех дойде закономерно и е плод на много положен труд. След спечелването на Купата на България имахме доста здравословни проблеми. Това ни извади от ритъма на подготовка, което се отрази на играта и допуснахме няколко загуби, заради които останахме четвърти в класирането. В момента всички играчи са здрави и се надявам да сме по-добре в плейофите. Берое се подсилиха с Филип Виденов и Дариъс Гарет. Ще стане здрава и интересна плейофна серия", заяви Хаджисотиров.


Хаджисотиров коментира и представянето на тима в Балканската лига. Отборът беше домакин на финалната четворка, но загуби на полуфиналите, след което спечели бронзовите медали.

 

"На Финалната четворка в Балканската лига изиграхме слаб мач на полуфинала, именно заради това, че не бяхме във форма заради контузии. Играта ни не вървеше, загубихме само с точка от Башкими, но след това успяхме да вземем бронза", каза старши треньорът на Рилски спортист.


Хаджисотиров заяви още, че този сезон първенството е може би най-оспорваното за последните години и очаква много интересни плейофи.

 

"Не помня досега толкова оспорвано първенство. Целите плейофи ще бъдат много интензивни и интересни. Аз лично имам огромна вътрешна мотивация да работя като треньор, обичам България и искам да се случва нещо хубаво с българския баскетбол. Продължавам да се уча всеки ден, защото тази професия се развива динамично", добави младият специалист, цитиран от БТА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи