Реал Мадрид удари ПАО при завръщането на Люл


Реал Мадрид удари ПАО при завръщането на Люл
(сн. euroleague.net)
25-04-2018 22:05 | BGbasket.com

Реал Мадрид победи Панатинайкос като домакин с 81-74 в третия мач от плейофната серия между отборите в Евролигата. В игра за испанския тим след осеммесечно отсъствие заради контузия на коляното се завърна Серхио Люл, който бе посрещнат на крака от феновете. С тази победа Реал поведе с 2-1 победи в серията и е на един успех от класиране за финалната четворка. Следващият мач отново е в Мадрид, а евентуален пети ще се играе в Гърция.

 

Домакините започнаха мача със серия от 5-0, но ПАО реагира бързо и навакса изоставането си, а след оспорвани минути до края на първата част резултатът беше 17-17. След безброй смени на водачеството и изравнявания Реал направи серия от 6-0 преди почивката за 40-34. Разликата стана двуцифрена след подновяването на играта, но в края на третия период Панатинайкос направи серия от 8-2 и се приближи до съперника си за 53-57 след 30 минути. Драмата се запази до края на мача като при по-малко от две оставащи минути резултатът беше равен – 70-70. Тогава Джейси Керъл се превърна в герой на мача, след като наниза две поредни ключови тройки за мадридчани, а до края отборът му удържа победата.

 

Керъл завърши със 17 точки за победителите при перфектна стрелба – 3/3 за две точки, 3/3 за три и 2/2 от наказателната линия. По 8 отбелязаха завърналият се Люл, Антъни Рандълф и Джефри Тейлър.

 

За Панатинайкос Ник Калатес записа 26 точки, 15 и 5 борби добави Джеймс Джист, а 14 вкара Майк Джеймс.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РЕАЛ МАДРИД - ПАНАТИНАЙКОС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Панатинайкос, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи