Прогнозите на Бойко Младенов: Голди играе феноменално, но Левски Лукойл ще бие


Прогнозите на Бойко Младенов: Голди играе феноменално, но Левски Лукойл ще бие
Снимка: LAP.bg
05-05-2018 20:30 | BGbasket.com

Стартират полуфиналите в мъжкото баскетболно първенство. Разбира се, ние не изневерихме на стила си и отново потърсихме бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за първите два мача от серията. Играе се до три победи от пет мача.

 

Академик Бултекс 99 - Балкан
Балкан ще спечели единия мач и ще допусне една загуба в Пловдив. Всичко зависи как ще протече първият двубой. Двата отбора играят хубав баскетбол. Трудно е да се каже кой ще спечели първата среща. Играчите на Академик Бултекс няма от какво да се притесняват. При тях няма напрежение. Би трябвало да играят по-спокойно, да са по-атакуващия отбор и да спечелят единия от домакинските си мачове. В Пловдив домакинството има ефект, но Балкан играе силно като гост. Всъщност Балкан играе силно навсякъде. За тима на Небойша Видич беше много важно завръщането на Христо Захариев преди плейофите. Той е в много добра форма и е важна фигура за отбора. Въпреки това на гостите ще им бъде трудно в Пловдив. Предполагам, че все пак ще се доберат до една победа. Проблемът на Академик Бултекс този сезон е, че допусна загуби в доста важни мачове. На играчите им липсва малко решителност. В големите мачове излизат пренавити. Сега трябва да са по-спокойни и да си повярват.
Резултат в серията: 1-1

 

Левски Лукойл - Рилски спортист
Двата отбора могат да се победят и като гости, и като домакини. На Рилски спортист определено ще им бъде по-трудно в София. Отборът демонстрира добра игра срещу Левски по време на редовния сезон. Голямото изпитание пред тима на Тити Папазов в тази серия е да спечели двата си домакински мача, за да може играчите да са малко по-спокойни след това. Ще им бъде много трудно. Баскетболистите на Рилецо ще бъдат изключително мотивирани да спечелят поне един двубой в София. Ако Левски спечели първия мач, който ще бъде по-труден, ще постигне успех и във втория. "Сините" са си взели поука от загубата на финала за купата. Ясно е, че серията ще се реши в първите два мача, затова ще излязат пределно мотивирани. Гостите от Самоков също ще искат да покажат, че заслужават да играят на финал. Наистина много трудна серия. Левски разполага с ключови играчи дори на пейката. Има състезатели като Божидар Аврамов, Христо Николов, Станимир Маринов. Николай Стоянов, например, който не игра много през сезона, беше изключително важен в последните мачове. Той може да бъде използван и в полуфинала. В отбора има качествени играчи, които могат да решат всяка ситуация. От друга страна Рилецо има Йордан Бозов и Златин Георгиев. Голди изживява втора младост, играе феноменално и пак дава заявка за националния отбор. Всъщност опираме до това, че в края на първенството Рилецо пак разчита на българите. Те са тези , които трудно се спират от противниковите състезатели.
Резултат в серията: 2-0 за Левски Лукойл

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Академик Бултекс 99, Левски Лукойл, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи