Людмил Хаджисотиров: Вярвахме, че можем да спечелим


Людмил Хаджисотиров: Вярвахме, че можем да спечелим
(сн. LAP.bg)
09-05-2018 19:50 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров поздрави играчите си за успеха срещу Левски Лукойл във втория мач от полуфиналната серия между двата тима. Той сподели, че всички в отбора до последно са вярвали, че могат да спечелят, въпреки че изоставаха през второто полувреме.

 

„Някои от нещата, които успяхме да променим, се видяха в началото на мача. Това бяха най-вече отношението и борбеността. Говорихме преди мача да имаме непримирим дух, независимо как върви резултатът. Искахме, след като свърши мачът, да сме доволни от играта ни и от това как сме се борили. Мисля, че го направихме, за което поздравявам играчите. Нашата цел беше да вземем един от двата мача тук. Много ни се искаше да е първият, само че в него ни надиграха тотално и заслужено победиха. Успяхме да се съвземем и да подходим много по-мотивирано и отговорно в този мач. Играхме по-умно и не се отказахме до последната секунда. Вярвахме, че можем да спечелим“, заяви Хаджисотиров.


Той обясни и на какво се дължи спадът в третата част, когато Рилски спортист не успя да отбележи кош от игра. „Ние сме с доста по-скромна ротация от отбора на Левски. Те имат 12 човека, които са титуляри.  В един момент в нашите играчи настъпва умора и се правят грешки. Тези неща се случват. Въпреки това, те стиснаха зъби, показаха сърце и акъл във важните моменти. Мисля, че отиграхме някои ситуации доста правилно“.

 

Рилски спортист вече има домакинско предимство, тъй като следващите два мача от серията са в Самоков. „Надявам се да ни помогне, но основно ще разчитаме на това как ние играем, независимо дали сме в София или в Самоков. Най-важното е ние как ще подходим към двубоите, как ще се подготвим и психологически, и тактически“, заяви наставникът.

 

Хаджисотиров е уверен, че неговият тим има сили да се класира за финала. „Ако аз и играчите не вярваме, нямаше въобще да играем в този полуфинал, а да излезем във ваканция. Всички искат да побеждават, затова е спорт и е интересно. Знаем, че ще е много трудно, защото отборът на Левски е изключително класен. Трябва да играем на максимума на нашите възможности“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи