Прогнозите на Бойко Младенов: Рилецо може да спечели, само ако Левски играе слабо


Прогнозите на Бойко Младенов: Рилецо може да спечели, само ако Левски играе слабо
Снимка: LAP.bg
11-05-2018 11:47 | BGbasket.com

Полуфиналните серии в мъжкото баскетболно пъренство стават все по-интересни. До момента Академик Бултекс 99 и Балкан си размениха по една победа в Пловдив. Същото направиха Левски Лукойл и Рилски спортист в София. Предстоят следващите два мача от тази фаза, след които може да имаме и финалисти. Играе се до три победи от пет мача. Сега Рилски спортист и Балкан ще бъдат домакини. Преди сблъсъците в Самоков и Ботевград отново потърсихме бившия национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози.

 

Балкан - Академик Бултекс 99
Играчите на Академик Бултекс показаха, че не се страхуват от Балкан и са мотивирани да спечелят полуфинала. В Ботевград ще им бъде доста трудно. Във втория мач Балкан нямаше ден, а домакините от Пловдив се възползваха максимално от това. Надявам се в следващите два мача да няма такива нерви, а да се превърнат в баскетболен празник. Двата отбора демонстрираха добра игра, но тя беше забравена бързо заради проблемите в края на първата среща. Не успяхме да разберем дали това е цирк или пародия. Всеки си имаше мнение за ситуациите.

 

Серията ще продължи до пет мача. Мач №3 ще бъде спечелен от Балкан. Двата отбора са с изравнени сили. Всичко опира до мотивация. Много е важно някой да не прегори. Балкан разчита изключително много на Христо Захариев и с основание. Като се пропука той обаче, изглежда се пропуква целият отбор. Трябва да се намери компромисен вариант. Трябва да има алтернатива, когато е уморен или не му върви играта.
Резултат: 1-1 победи

 

Рилски спортист - Левски Лукойл
Въпросът тук е кой ще спечели първия мач в Самоков. Важно е дали играчите на Левски са преглътнали загубата на спечелен двубой. Те ще излязат крайно мотивирани, но не трябва да бъдат толкова притеснени. Левски играе добре в Самоков. За сметка на това важните мачове у дома не са силата на Рилски спортист този сезон. Въпреки това домакините ще спечелят единия сблъсък на собствен терен. Показаха характер в София. Спечелиха загубен мач, но въпреки всичко не блестяха с феноменална игра.


В Левски има спадове. Баскетболистите играят силно три части, пропукват се в едната четвърт и губят мача. Трябва да играят на максимум всяка част, за да могат да печелят. Няма да е лесно. Същото се отнася и за Рилецо. Йордан Бозов, Златин Георгиев и Мартин Маринов са тримата играчи на Рилски, които могат да издърпат отбора до победата. Те са прекалено мотивирани. Не можем да кажем, че чужденците са длъжници. Играят колкото могат и колкото им позволява противника. Всичко опира до мотивация, а в чужденците я няма, когато се играе срещу Левски. При тримата българи, които споменах със сигурност тази мотивация я има и тя им дава сили да играят добре.


Двата отбора се познават прекалено добре. Съмнявам се, че могат да се изненадат с нещо. Рилски спортист може да спечели само със слаба игра на Левски. Домакинството не е толкова важно. Ако се стигне до пети мач, тогава домакинският фактор наистина ще има значение. Рилски си свърши работата в София като спечели един мач, така, че напрежението отива в Левски. Но "сините" баскетболисти са опитни и ще го преглътнат.
Резултат: 1-1 победи

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Левски Лукойл, Балкан, Рилски спортист, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи